karinochwilma

Direktlänk till inlägg 31 juli 2011

Mycket som har hänt

Av karin - 31 juli 2011 20:58

Efter tre veckors segling upp till Sundsvall och tillbaka så var det dags för Flatfestivalen i Åkersberga igår. Jag och Annika hann med två träningar innan. Tur var nog det för även om mina ambitioner har varit att träna under seglingen så har det blivit si och så med det. Bl a hade jag tänkt träna mycket vatten lämpligt nog... Men det enda vi tycktes ha lyckas träna på var att det är jättekul med vatten och att man kan bada när man vill.


Som tur var så fick vi till en vattenträning innan där vi hade Annikas Indy och Miso sittandes bredvid varandra på vattenmarkeringar, och hämta varannan ungefär. Jag tror det var vår räddning för jag tror att en pollett trillade ner både hos mig och Miso. Annika noterade att Miso knallade när jag rätade på ryggen precis innan jag gav kommando och då tog Miso det som ett tecken på att få springa.


Resultatet på WT räckte ju inte till för någon uppflyttning, 64 poäng, men mitt mål var att inte nolla på någon ruta och det lyckades vi med. Dessutom arbetade Miso bra, med bra tempo vilket jag är helnöjd med. Hon kroknade lite på slutet och det kanske jag får ta på mig en del av eftersom jag ville skynda på lite för att kunna hjälpa till på Ryegatesrutan där vi var funktionärer.


RUTA 1, MARKERING VATTEN - 19 poäng

Förutom en taskig avlämning så gjorde hon den helt rätt. Inte en antydan till knallning, simmade rakt ut och rakt tillbaka.   


RUTA 2, SÖK - 3 poäng

En liten besvikelse. Miso hade bra tempo men sprang för långt ut. Söket låg väldigt nära, var nog max 20 meter djupt och brett i en glänta. Jag tyckte det var helt uppenbart, men det var som att det var för enkelt och för nära, för Miso drog sig ut där det var lite snårigare. Slutsatsen är att träna mer varierat (den insikten är ju inte direkt ny...)


RUTA 3, - Markering med skott, jag tror kanske 13 p

Denna tog jag sist. Det var nog ett av mina misstag denna tävling om man ska vara efterklok. Jag borde ha tagit tre rutor och sen satt undan Miso för att vila, och sen ta de sista kvarstående. För när jag tog ut henne efter att hon legat några timmar i buren på eftermiddagen var hon betydligt mer taggad igen. Som vanligt när Miso blir trött så hittar hon på lite egna saker. På rutan fick man först gå fot fram till domaren, sen skott och kast. Miso markerade fint. Jag vet var den är tänkte hon tog en liten repa, sprang sen fram tog dummyn och kom in till mig med dummyn på en hörntand.


RUTA 4, LINJETAG, kommer inte ihåg poäng (12 eller nåt)

Det var ett kort linjetag, 10-15 meter. Miso sprang rakt ut, jag lade på en närsökssignal och stack ner näsan sniffade runt lite, kissade, sprang tillbaka efter att jag tjoat på henne, tog dummyn och kom in med den med ett halvdant avlämnande.


RUTA 5, WALK-UP MED MARKERING, 17 p

Denna var jag inte nervös inför eftersom när vi tränade med Annika och Indy så hade Miso allt annat än ett bra fotgående. Det är svårt att träna fotgående på båten, men i fredags på alla promenader så var det ett strikt fotgående som gällde. Det var inte strålande i lördags heller, men hon höll sig ganska bra vid min sida. Markerade klockrent, strulade lite med avlämningen.


Det jag kan konstatera är att Miso inte bjöd på några överraskningar. Det jag visste att hon göra/inte göra var också det vi fick avdrag för. Och det är sånt vi kan få rätsida på. Avlämningarna är en sak, där har vi mycket att göra. Fotgåendet ett annat och uthålligheten en tredje. När Miso blir trött så börjar hon fnula runt fast hon vet vad hon ska göra. Vi måste konditionsträna, få bättre flås (båda två) och ibland lägga upp lite längre och tuffare träningar.


För egen del så skulle jag dels ha låtit Miso ta en längre paus. Sen funderar jag på söket om jag skulle ha agerat annorlunda. Jag borde nog ha flyttat mig längs den linje man fick flytta sig, bara för att se om jag kunde få Miso att röra sig/agera annorlunda. Annars tyckte jag vi skötte oss bra båda två. Miso jobbade på och visade att hon tyckte det var roligt, och det betyder så otroligt mycket för mig. Dessutom så satt hon stadigt hela testet utan antydan till knallning och inga ljud. Jag tycker att vi går framåt hela tiden  


När vi var klara var det dags att gå till vattenrutan och vara funktionär. Eftersom det verkar vara jag som har simhud mellan tårna så fick jag ta ekan och ro ut till en liten sten, varifrån dummysarna kastades för elit- och öppenklasshundarna. Det var så varmt att sitta på den där stenen så efter ett tag var jag tvungen att strippa och bada när ingen såg. Det var intressant att vara med som funktionär och  kul att se hur elit- /och öppenklasshundarna jobbade och vilka problem de fick.


Idag har vi varti på kurs hela dagen i Sorunda. Först skott/stadga på förmiddagen, sen viltträning. En lång, nyttig och rolig dag som gav mycket. Men den får jag berätta om sen för nu börjar ögonlocken bli tunga och vi ska uppp och träna i morgon bitti igen.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

31 juli 2011 22:54

Duktiga ni!! Vill också.....

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

1 augusti 2011 02:35

Visst var det en skoj dag! Bra jobbat på alla rutor :))))) De dummies som låg nära på söket var värda måna mer poäng som jag förstår det så att springa långt ut och söka lönade sig inte... Ville du vara med på träningsprovet den 10:e??

http://www.ryegates.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

1 augusti 2011 14:20

När man tittar på poängsättningen tycker jag verkligen att du ska vara nöjd!!! Det hade jag varit! Tack för idag!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

3 augusti 2011 21:08

Wow, klart ni skall vara nöjda... jätteduktiga båda två tycker jag. Ni är helt klart mer än på gång.

Heja heja :-)

Ps. Välkomna hem förresten!

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se