karinochwilma

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2011

Vi fortsätter med lydnaden

Av karin - 10 augusti 2011 11:07

Bloggen kommer nog att bli lite tråkigare framöver om man inte är lite nördig. Har tänkt sätta allt på pränt, rakt upp och ner. Svart på vitt vad vi gör och hur det går, ingen återvändo, inga bortförklaringar  


WILMA

 • FF-position och fokus på mig + ett steg med behållet fokus upp mot mig
 • FF-position som ovan + vändningar på stället
 • FF-position som ovan + 5 steg kontakt hela tiden + vändning

Analys: Jag var petig med att hon skulle titta på mig vid sidan och från första steget framåt, hon vill gärna titta framåt första steget för att sen titta upp på mig. Till sist fick vi till det så att hon kunde genomföra alla punkter med fokus på mig HELA tiden.


 • Ställande med henne framför mig på kort avstånd (4-5 meter) x 3
 • Ingångar på kort avstånd
 • Inkallning m fart (utan ingångar) x 2
 • Inkallning med ställande och ingång x 1

Analys: Första punkten gjorde hon jättebra och fick bollbelöning bakom sig, punkt två och tre gick också bra. Men vid Inkallning med ställande blev i alla fall ställandet långsamt, med några steg extra.


 • Fjärr (sitt/ligg) från 0,5 meter (2 gånger)
 • Fjärr (sitt/ligg) från 1,5 meter (1 gång)

Analys: Båda punkterna gick bra, bollbelöning bakom


 • Ingång med apport från nära håll (2-3 meter)
 • Apportering

Analys: Wilma vill gärna sätta sig mycket snett, så jag fick göra om många gånger och fela henne då hon satte sig snett. Vi fick i alla fall till 2-3 fina ingångar. Jag lät bli att göra hela momentet.


MISO

 • FF-position + 1-2 steg
 • FF-pos vändningar
 • FF-pos 1-2 steg + vändning

Analys: Var mycket ofokuserad idag. Vi gjorde de två första punkterna och fick till det någorlunda.


 • Snabba ställande med henne framför mig
 • Ställande vid sidan

Analys: Ställande framför mig fungerar bra, gjorde bara ett ställande vid sidan som var hyfsat, men eftersom hon inte har fotgående så är det svårt att få till det vid ställande också såklart.


 • Inkallning med fart (utan ingång)
 • Ingångar på kort avstånd
 • Rak inkallning

Analys: Första punkten gick bra. Ingångarna var hyfsade. Vid den raka inkallningen sprang hon förbi mig och hittade några kaveldun på gräsmattan som hon tuggade på. Lade ner den träningen.


 • Hopp ut med bollbelöning
 • Hopp in utan ingång

Analys: Gjorde punkt ett först, hon har inte stimuluskontroll. Sen blev hon ofokuserad så att vi lade ner den träningen. Jag ska bara träna hopp in mot mig ett tag.


 • Ingång med apport på nära håll
 • Apportering

Analys: Gjorde inget av ovanstående punkter. Lät henne istället greppa apportbocken och hålla längre och längre. Kastade sen ut den för en apportering, belönade med kaninboll bakom mig då hon greppat apportbocken och tittat upp mot mig. Fick bättre fart och mindre tugg.

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

10 augusti 2011 19:49

Bra upplägg!! Det där blir nog bra.

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helena

Helena

10 augusti 2011 22:34

Det blir superbra om du plockar isär och strukturerar upp lydnadsmomenten så kan jag följa det - Jag är ju inte så bra på att planera och strukturera träningen :) Tack för ikväll! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se