karinochwilma

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2011

Inte mycket tränat, men ändå

Av karin - 18 augusti 2011 20:50

Har inte haft mycket tid och ork till träning den senaste veckan. Men några mikroträningar har det blivit. Dessutom har vi fått en champinon i familjen. Idag var jag och Helena iväg med Flattifnattarna för att ta det sista förstapriset för att bli Champion. Tre glada svampar hade vi med oss hem i bagagen när vi åkte hem, ja å så trattkantarellen Wilma som bara fick följa med och ligga i bilen.


  Från vänster: Malte som tog sitt första förstapris i öppenklass idag, Lystra, Vilja och Miso.


LYDNAD

Jag har bara hunnit med något 15-minuters pass. Då har jag fortsatt med fria följet. Med Wilma fick jag till ett som kändes riktigt bra från böjran till slut. Även med Miso fick jag till ca 5 meter och vändningar. Efter att hört hur träningskompisarna kört hårt med nolltolerans av dubbelspår och pensionärsmässiga språngmarscher (inga namn...), så förstår jag att det är dags att låta någon titta på om vi är på rätt väg. Jag har dessutom varit inne på att skaffa en riktigt stor spegel att ställa i trädgården.


Fick dessutom en övning av Annika som går ut på att lära hunden olika typer av belöning bakåt och framåt. Denna är sen tänkt att användas i inkallning med ställande, men även i t ex fjärren. Wilma fattade direkt vad leken går ut på men är lite osäker på om hon får ta vid de olika kommandona. Miso är lite långsammare i inlärningen, men även hon uppskattar leken.BELÖNING

Ett visst mått av bolltokighet är inte så tokigt. Med Wilma som ändå är bolltokig så tack vare regler runt bollkastandet numera ha bra använding av det i träning. Hon gör nästan vad som helst för en boll. Miso har inte varit så intresserad av bollar, men tack vare Wilma så har hon nu förstått att bollar har ett värde. Hon kommer även numera till mig och lämnar av bollen.


JAKTTRÄNING

Vi har tränat avlämningar med bollbelöning bakom mig då Miso kommer in med dummysar och lämnar av. Det fungerar jättebra och vi har både fått bättre fart och avlämningar.


Miso är väldigt intresserad av vilt, men vill gärna stå ett tag och hänga över det, undersöka och fundera. Hon plockar sen upp och bär fint även om hon släpper innan hon kommit fram till mig. Hon behöver mer erfarenhet och massor med mängdträning. Det hjälper dessutom med lite konkurrens, en annan hund som snuvar viltet då hon inte är snabb nog får fart på hennes fyra tassar :-).

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helene, Wallander & Beck

18 augusti 2011 21:39

SE VCH... första titeln bärgad, stort GRATTIS igen! Nu ser vi framemot att få följa er på vägen mot nästa!

Kramizar

 
Helena

Helena

18 augusti 2011 22:05

TACK för idag och GRATTIS till champinjonen....nu är väl husse nöjd när han får tårta ;)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Linn

Linn

19 augusti 2011 09:27

Stort grattis till svamptiteln!! Duktiga hundar!

http://hundlycka.blogspot.com

 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

19 augusti 2011 16:13

Grattis till syrrans championat!

http://flattar.wordpress.com

 
Annica

Annica

19 augusti 2011 17:52

Grattis och tack för en trevlig dag, alltid lika skoj att ses :) Skicka bild på championhunden till Charmören också, tror sanrt det är manusstopp..

http://www.ryegates.se

 
Helena

Helena

19 augusti 2011 18:43

Ja du Karin där satte du nog huvudet på spiken ;) Om Lystra hennes matte och vilt menar jag ;)

Och vi kan ju hoppas att spårhunden Lystra snart bara går på ett spår även i lydnaden!

Det var tur att era grannar känner igen oss annars hade de börjat fundera idag när vi tänkte hämta grejer på tomten! Men vi rekade bara idag och kommer imorgon och hämtar istället!

Förresten kollade upp det där med Charmören och manusstopp för nästa numemr var i förrgår :( Så vi får nog satsa på julnumret istället! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Susanne O Pebbels

Susanne O Pebbels

19 augusti 2011 20:38

Grattis igen!!!


Hm... "pensionärsmässiga språngmarscher" .... måste vara nån riktigt lat människa.

:o)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

22 augusti 2011 20:47

Hmm, det syns att det var ett tag sen jag kunde "data". Kul att leken fungerar och grattis igen till viltspårs championatet!!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se