karinochwilma

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2011

Jaktträning

Av karin - 23 augusti 2011 07:58

Jag börjar med lite fina bilder från då vi var i Eskilstuna hos Misos uppfödare Annica. Jättefina bilder tagna av Malin och Annica.

  Vackra Miso, hon är en riktigt ståtlig hund. Kanske en liten putsning runt halsen kunde vara på sin plats :-)Eftersom vi behöver träna massor med vilt och jag behöver lite hjälp att komma igång hur jag ska träna, så bad jag Annica plocka fram lite fåglar tills vi skulle komma dit. Vi har väntat alldeles för länge med att träna vilt. Men med Miso är det så att hon fnular lite först oavsett vad det är vi ska lära in. När hon sen har förstått vad som gäller så kommer hon igång och då går det att bygga vidare ganska snabbt. Det finns ju både för- och nackdelar med det. Ingenting är gratis för min del, utan vi får jobba på det. Men förhoppningsvis så sitter det som hon lär sig bra och hon blir tryggare och tryggare och mer stadig.


  Miso tar sats, väntar på kommando...


  Iväg!


    Inte så lätt att springa när man  har en mås i ansiktet.


Söta Wilmenlund fick vara med också. Fast hon fick köra med dummysar. Som hon älskar att apportera.


     

Igår träffade jag Annika (många Annikor är det...) och Helena för lite jaktträning i Gustavsberg. Vi körde motiverade linjetag, två och två. Miso behöver lite triggning så mamma Vilja fick köra med oss. Vi bestämde att var hon för långsam så skulle Vilja få ta linjetaget istället. Men Miso hade bra fart både ut och in, t o m så att hon nästan börjat springa förbi mig i avlämningen.


Vi började med en markering och sen smögs en dummy ut på samma ställe för linjetag. Det sista vi gjorde var att vi vände 180° från det målområde vi haft och så fick Miso en markering kastad av Helena medan Annika smög ut en dummy där vi varit tidigare. Vi vände om och tog dirigeringen och vände sen om igen och tog markeringen. Miso fixade båda utan problem och hade bra fart. Vår inlevereringsträning har verkligen givit resultat.


NÄRSÖK

Vi lade upp ett närsöksområde och skickade en hund i taget medan de andra tittade på. Detta är jättebra för Miso, att se att andra minsann kan ta "hennes" dummysar om hon inte jobbar på.


Vi avslutade med att träna stoppsignal i samma område då det bara låg en väl dold dummy. Jag skickade ut Miso, blåste stoppsignal och kastade boll. Första två gångerna lyssnade hon inte på stoppsignalen. Vi har tränat det på promenaderna men det är skillnad att kunna bryta då man är i arbete. Vi fick i alla fall till ett skaplig stopp. Bra övning, det måste vi träna på mycket, mycket mer.


Jag är väldigt nöjd med gårdagens träning. Så kul när träningen ger resultat. Tack tjejer för ännu en trevlig träning.

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

23 augusti 2011 08:43

Tack själv! Ja, den där stoppsignalen måste verkligen nötas! Mitt mål är att kunna skicka honom på en markering och blåsa stopp när han har fullfart mot dummien... Undra om jag kommer lyckas med det...

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se