karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2011

Jaktkurs

Av karin - 25 augusti 2011 20:43

Igår var vi på viltkurs i Sorunda. Inget nytt egentligen övningsmässigt. Miso tog and och duva men ville inte gärna ta vitfågel. Med lite konkurrens gjorde hon och det och på det sista linjetaget hon t o m tillbaka och levererade duvan i hand. Nu blir det viltträning var och varannan dag. Vi måste få lite mer rutin.


Idag har vi varit hos Eva Thorén som tillsammans med Sofi hade kurs i Gullunge by hos Sofi. Jättefina hagar och tillgång till vatten.


Miso gjorde alla övningar med markeringar och linjetag utan probelm och med ok fart. Idag fick jag de flesta dummysar i handen. På vattnet strulade hon lite med avlämningen på första markeringen, men när jag gömde mig på den andra så hade hon bra fart hela vägen in till mig även om hon droppade dummyn på mina fötter. Hon hade inga problem att ta markeringar som hamnade först framför vassen och sen bakom.


Eva visade en dirigeringsövning som vi har gjort en variant av hemma, men Miso fattade ingenting. Bara att träna vidare med den. Som vanligt är första gången man introducerar något inte så kul. Får vi göra detta några gånger så kommer nog poletten att trilla ner igen.


  • Det jag tar med mig från dagens kurs är att sluta curla (har jag ju sagt förrut...), kräva lite mer för varje belöning och inte låta Miso komma undan för enkelt. Binda upp Miso mellan övningarna och då hon inte gör som hon ska, låta henne förstå att det är en unik ynnest att få vara med mig och träna.
  • Jag ska plocka in klickertänket igen i jaktträningen, med doggy zen och omvänt lockande.
  • Vi ska träna mer med störning och i nya miljöer (nära hästar, får, folksamlingar etc)
  • Träna avlämningar och hålla dummy (doggy zen)
  • Träna fotgående med störning
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se