karinochwilma

Direktlänk till inlägg 1 september 2011

Inte lätt att var stollare när man har en förvirrad matte

Av karin - 1 september 2011 10:57

MISO

Vaknade tidigt (tidigt!!!) i morse och gick ut med Miso för att träna lite vilt. Idag fick hon ta både kaja, duva och kanin. Hon tog alla tre och upptagen gick snabbare. Hon var så söt för kaninen paketerade hon ihop omsorgsfullt så att den inte skulle hänga och slänga. Först gjorde jag bara så att jag lade ut kaninen och skickade henne på ett linjetag, fåglarna fick hon som "markeringar". Sen lade jag ut fåglarna i ett stort sök och kaninen åt motsatt håll som ett linjetag. Hon hade bra fart ut och jag fick både kajan och kaninen i handen.   


Efter en långpromenad med Miso och Alice tog jag med mig Wilma ner till fotbollsplan för lite träning. Eftersom jag hade bestämt mig för att byta kommando på lekövningen jag beskrev här igår, så började jag med det.


Bingo!  - hämta bollen som ligger bakom

Ta den! - ta i handen hos mig

Varsågod - hämta något som jag slänger


 


Här började problemen. När inte Wilma förstod att "Bingo!" betydde samma sak som "ut" gjorde häromdagen så klämde jag i med både "varsågod" och "ta den"   Det är ett under att den lilla stollaren lär sig något över huvudtaget med den matten. Det värsta var att jag gjorde det inte bara en gång.

"...Bingo! BINGO! Ta den! varsågod ta den!..." 


Det här får jag nog torrträna på. Kanske låta Peter leka hund.


Körde rutan och den gick väldigt bra idag. Hon sprang rakt ut, inte en antydan till att springa till ena konen som hon annars gärna gör. Fria följet kändes också väldigt bra. Det finns ju risk att hon gör saker som jag inte ser eftersom jag bara kan snegla på henne lite. Men det kändes som om hon var i bra position och hon var bra med i alla vändningar. Lite för långt fram i språng marsch.


Fjärren gick mindre bra, men hon var väldigt allert idag. Blev så full i skratt för hon försökte allting och hon är ju så attans snabb, det händer saker hela tiden utom min kontroll. Jag var petig att hon inte skulle flytta sig framåt alls, men då trampar hon med bakbenen åt sidan i ställandet. Det är svårt att berömma rätt när hon hinner göra så mycket från att det var rätt tills jag säger bra eller klickar. Risken är att man berömmer fel saker.


I apporteringen har hon sneda sättanden, det måste vi fortsätta att jobba på. Över huvudtaget så sätter hon sig lite snett och långt fram, ungefär som för att se mitt ansikte.


Hon är riktigt rolig att träna nu Wilmenlund.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

1 september 2011 15:07

Ja den där leken verkar superbra men jag undrar om Vilja och Lystras matte har tillräcklig simultankapacitet för att klara den....jag som inte ens kan hålla reda på vad mina hundar heter ;)

http://holmstorp.bloggagratis.se

karin

1 september 2011 20:58

Helena, du är inte ens hälften så virrig som jag är så det fixar du nog ;-)

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

1 september 2011 20:39

Du är för rolig!!! Kul att ni gillade leken! Om ut fungerade på Wilma, men hon har svårt att förstå bingo? Om det är så säger du bingo väntar typ en sekund och säger sen ut. Efter några sådana upprepningar brukar hunden förstå och gå bakåt på bingo med en gång. Om du vill träffas och få lite lydnadshjälp så är jag på Värmdö BK i morgon. Ska hjälpa Sofia först; mellan 9.30-10.30, men sen kan jag hjälpa dig om du vill.

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

karin

1 september 2011 20:52

Ja du Annika, det är inte bara Wilma som är klassens clown... Sådan matte sådan hund är väl den bistra sanningen ;-)

Tränar gärna och får hjälp i morgon.

 
Ingen bild

Helene, Wallander & Beck

1 september 2011 22:54

Jag skulle vilja påstå att det inte alltid är lätt att vara matte heller.

Men det sägs att träning ger färdighet, det gäller säkert både hundar & dess mattar!

Miso kommer snart att fixa vitfåglarna lika bra som de andra. Roligt att läsa att avlämningarna verkligen har fallit på plats.

Ha en bra helg och lycka till med morgondagens träningspass!

Kramizar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se