karinochwilma

Direktlänk till inlägg 2 september 2011

Finlir med Annika

Av karin - 2 september 2011 18:00

Idag mötte jag upp med Annika på Värmdö BK för att hon skulle hjälpa mig och titta på lite saker i Wilmas lydnasträning.


FF

Hon tyckte att Wilma hade fin position vilket är skönt då det känns som om hon har varit på rätt ställe, men jag tycker att det är lite svårt att se utan att böja mig framåt över henne. Först gick jag FF själv, när Annika sen kommenderade mig blev Wilma märkbart berörd och titta på Annika varje gång hon sade något. Då fick jag börja belöna Wilma för att titta på mig vid Annikas kommando, lite skvallerträning.


Sen fick jag tips av Annika om en övning för att få Wilma med mig lite bättre i svängarna. Jag ska gå snabba slalomkrokar och belöna varierat framåt och bakåt beroende på sväng och var Wilma befinner sig.


Belöningarna ska komma snabbt och jag ska bryta lika snabbt om Wilma fnular runt med annat. Är hon inte alert och följsam så bryter jag och hetsar henne lite genom att lekretas med tennisbollen. Det gör henne lite förbannad och mer alert, tennisbollar är ju det bästa som Wilma vet.


ATT BLI KVAR I POSITION NÄR JAG LÄMNAR HENNE

Wilma har på senare tid börjat att rulla sig då jag lämnar henne för platsliggning eller inkallning. Jag vet inte om det är frustration, osäkerhet eller okynne. Kan vara olika i olika situationer.


I platsliggningen ska jag lägga bollen 1,5 meter framför henne, även vid dold där jag kan ge frisignal "varsågod" fast jag står gömd. I sittande positon, t ex vid inkallning ska jag lägga bollen bakom henne och träna det separat och ge frikommando "ut".


ATT FUNDERA PÅ

Annika frågade om jag verkligen måste byta "ut" mot "bingo" i ut-ta-leken. Kanske istället ha olika för Wilma och Miso. Jag får ta mig en funderare på detta eftersom "ut" fungerar bra på Wilma, kanske onödigt att träna om. Gäller BARA för mig att hålla isär alla kommandon...


En annan sak som jag ska ta mig en funderare på är om jag ska lägga till olika stanna-kvar-kommandon. Nu har jag "Ligg-stanna", "Sitt-stanna". Kanske jag ska ha ett för platsliggningen då hon ska ligga kvar en längre tid och ett annat då det strax kommer en aktivitet efter.


Min hjärna väger iofs mer än 40 g, men den är ganska slät... Det är inte lätt för mig att komma ihåg så många saker.


Annika tyckte att jag i min träning ska ha 20% moment och 80% belöning för att hålla ångan och energin uppe. T ex i ut-ta-leken så räcker det inte för Wilma att bara hämta en boll som ligger still, jag måste ge henne mer lek/kast efter för att ha kvar intensiteten.


TACK!!! Annika för jättebra hjälp (har jag glömt något ;-)


MISO

Med Miso tränade jag lite avlämningar. Satte ner henne med dummyn i munnen och kallade in. Det fungerar bra, även om tempot mattas lite vartefter. Jag får inte göra det för många gånger.


Sen hade vi en buslek med dummyn. Jag hivade iväg den så långt jag kunde och sa "varsegod". När Miso plockade upp den så sprang jag baklänges så att hon fick galoppera för att komma ikapp mig. Jag fångade upp dummyn i farten och hivade iväg den åt ett annat håll och så höll vi på så. Miso sprang ut tog dummyn i vändningen och galopperade emot mig, detta tyckte hon var jättekul.

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

2 september 2011 18:58

Nix, du fick med allt!! :) Ser mycket bra ut!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

karin

2 september 2011 20:42

Återigen Annika tack för hjälpen! Jag värdesätter verkligen den. Jag har ju gett upp om Wilma flera gånger, men nu känns hon verkligen kul att träna.

 
Helena

Helena

2 september 2011 20:26

Det känns väl bra inför nästa helg att det går så bra....det blir nog inte du och stollaren såm blir klassens clown, jag tror jag och min flattifnatt ligger bra till på den platsen ;) Mina stackars hundar har inte fått göra nåt kul idag för jag har jobbat, bakat, städat och fixat inne och uppe på berget. Så de har mest fått härja runt i trädgården men de överlever nog en sån dag också ;) Svårt hinna båda jobba, fixa hemma och träna hund :(

http://holmstorp.bloggagratis.se

karin

2 september 2011 20:39

Klassens clown titeln är nog svår att ta ifrån oss hur fnattig en flat än är. Men vi kanske kan ta varandra i handen och stå för underhållningen.

 
Ingen bild

Helene, Wallander & Beck

2 september 2011 20:27

Härligt att ha två hökögon på sig samt få bra råd på vägen!
Vad är dina planer för hösten med tjejerna dina?

Kramizar

karin

2 september 2011 20:36

Med Wilma som jag inte skulle tävla med igen någonsin så kanske jag smyger in någon liten tävling i alla fall :-) Vi har brytit ner allt och det går långsamt långsamt, men framåt och känns roligt. Vi ska börja med ett lydnadsläger nu i september så får vi se hurd et känns efter det.

Med Miso går det också långsamt framåt ett steg i taget. Jag ser tiden an och laddar för WT och jaktprov nästa år. I lydnaden har vi inte kommit så långt. Den ska jag börja med nu tänkte jag.

 
Annica

Annica

4 september 2011 21:52

Schysst finlir! Och vad roligt att det går framåt med pippisarna!!! Kanoners :)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se