karinochwilma

Direktlänk till inlägg 12 september 2011

Några liljeholmens tända

Av karin - 12 september 2011 21:20

Har fått några aha-upplevelser med Wilmenlund på helgens lydnadskurs för Emma Willblad och Pia Brygård. Egentligen var det väl inga nyheter men det blev väldigt tydligt för mig i helgen:


  • Jag måste bli tydligare i träningen
  • Använda bryt- och underhandskommandon bättre. Sortera (bland de många som jag faktiskt har) och använda dessa mer strukturerat. Också det för att göra det tydligare för hunden och för att ha fler verktyg att tillgå
  • Träna massor med stadga med Wilma, bitvis backa till valpnivå!
  • Läsa igenom regelböckerna, analysera och förstå vad som krävs/förväntas så att poängen inte ryker på skitsaker
  • Kräva mer av hunden, inte curla
  • Låta vissa moment ta sin tid, träna med petnoga kvalitet och många men korta pass
  • Träna tävlingsmässigt, jag ska se tävlingsmässig ut och vara tyst när jag är nöjd, eftersom man inte pratar på tävling...

Vi fick en del nya tekniker/verktyg att träna in nya moment och  finslipade en del gamla. Vi gick igenom fria följet i detaljnivå och det var superbra och nyttigt. Jag har aldrig haft ett så bra fritt följ med Wilmenlund!


Jag som hade tänkt lägga ner all tävlingsverksamhet med Wilmenlund har fått en liten nytändning :-) Pia Brygård om fram till mig och Helena på fredagskvällen när vi kört vårt första pass och undrade om vi var allvarliga när vi sa att vi inte visste om vi skulle fortsätta med lydnadstävlandet. Det kändes jättekul att hon sa det! Det finns hopp om Wilmenlund och mig :-)


Tack Helena för trevligt sällskap!

 
ANNONS
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

13 september 2011 10:44

Härligt...ut på banan igen!!!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena

Helena

13 september 2011 15:16

TACK själv! Så himla rolig och givande helg med gammeltanterna!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annika, Indy o Diesel

Annika, Indy o Diesel

14 september 2011 11:03

Det är så himla roligt att ni har fått en nytändning på lydnaden! Kanske kan träna nått på dagen i nästa vecka?

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se