karinochwilma

Direktlänk till inlägg 13 november 2011

Träningstävling

Av karin - 13 november 2011 22:09

I lördags var jag och Wilmenlund med på tävlingsträning på Nacka BK. Vi körde 2:ans moment, allt utom inkallning med ställande och rutan.


Wilma var lite seg redan vid uppvärmningen, vill inte sätta sig i halterna. Vi var första ekipage ut.


FF - Wilma var disträ och gick ett steg bakom mig. Jag såg henne inte och blev osäker och vinglig. Jag försökte att trava på ändå men tappade Wilma. Det är så konstigt för när jag blir kommenderad på träning så går Wilma jättefint. I lördags var jag inte nervös, men ändå händer det något med Wilma och mig vid tävling.


LÄGGANDE UNDER GÅNG - kändes som vanligt, kan tänka mig att det var något segt. Det var ingen som skrev så jag fick inget omdöme. Men Wilma lade sig  på mitt kommando.


APPORTERING - gick bra, bra ingång


HOPP - fungerade bra


FJÄRREN - Jag valde att inte gå så långt, kanske 3 meter, eftersom Wilma har varit berörd när någon står bakom. Hon gjorde fjärren utan problem.


Förutom FF så gick det ganska bra och Wilma var lugn och utförde allt som väntat.


Nu måste vi träna tävlingslikt fram till Nacka Cup och jag måste knäcka nöten varför det blir som det blir på tävling. Susanne kommenderade mig i lördags efter att vi hade gjort vårt och hunnit titta på andra ekipage ett tag. Då gick Wilma fint igen i FF???

 
 
Helena

Helena

13 november 2011 22:44

Synd att ingen filade så man kunde se om du gör något annorlunda på tävling! Men vi får försöka knäcka den nöten med gemensamma krafter. Saknade dig ikväll. Mår du bättre? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

karin

13 november 2011 22:57

Lite täppt och hostig, men jag överlever :-)

Jag tror kanske att det är något som inte direkt syns, utan en känsla. Wilma är känslig för mina sinnesstämningar. Hon känner väl att det är lite mer krav och anspänning. Jag får klura ut hur jag ska tänka för att lura oss båda att det inte är så allvarligt.

 
Annika, Indy o Diesel

Annika, Indy o Diesel

13 november 2011 23:39

Jobbigt att ni inte får det att fungera på tävling. Men hon gick väl bra på appellen? Kan det vara att vi tränat för lite på grusplanen?

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

karin

14 november 2011 06:33

Jag vet inte, när Susanne kommenderade mig efter tävlingsträningen så gick hon ju bra. Och jag tycker att hon har gått bra även på grus tidigare.

Kan ha varit dagsformen också eftersom hon var lugn hela tiden, t o m inne klubbhuset fast andra hundar kom och gick. Det tycker hon ju är lite jobbigt annars.

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

14 november 2011 09:34

Tror mycket sitter inombords som du är inne på, gäller nog att hitta så många situationer som möjligt som liknar tävlingsanspänningen utan att det är tävling, kanske visa upp er på parkeringen vid affären, utanför nån skola, på en annan klubb med helt nya hundägare som du inte känner osv. Där nya personer tittar på er o det blir lite annan anspänning än med vanliga träningskompisar. Sen är det nog att hitta ett sätt att inte ta tävlingen så allvarligt, kanske överanmäla sig till flera framöver så man vet att man har såååå himla många chanser framåt så just dagens tävling egentligen är helt oviktig.
Ni kommer fixa det såklart, gäller bara att klura lite.
Kramis.

http://zetterljungs.hundstudio.se

 
Helena

Helena

14 november 2011 11:01

Jo det är säkert så att det är känslan som ni måste komma åt men det kan ju också påverka hur du rör dig. När du blir lite nervös rör du dig kanske stelare och för Wilma på nåt konstigt sätt. Om du kan komma åt både känslan och röra dig konstigare även på träning så löser det sig med säkerhet. Vi får hjälpas åt att knäcka den nöten. Skönt att du överlever ;-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Anna&Odjuren

Anna&Odjuren

16 november 2011 15:54

Länge sen jag var in och kikade här nu, Miso har ju blivit stora vackra damen! :D
GRATTIS till uppflytt, riktigt snyggt jobbat! :)
// Anna

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

karin

16 november 2011 21:00

Tack Anna, jag har också varit jättedålig på att kolla runt på bloggarna :-)

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

16 november 2011 15:57

Jag tittade på ert ff på tävlingen och när jag kommenderade. Det var STOR skillnad. Wilma gick jättefint när jag kommenderade dig.

Min upplevelse var att du var mer spänd och gick fortare på tävlingen.

När vi körde var du som vanligt. Du kändes mer avslappnad och verkade inte ha så bråttom.

Men det är bara min upplevelse, det kanske inte stämmer...

Jag tror att om du kan gå in i din tävlingsbubbla och stänga ute allt runt omkring så kommer Wilma hänga med in i bubblan.

Jag har ju själv en störningskänslig hund och det funkar för oss.

http://hundtraningen.blogspot.com

karin

16 november 2011 20:59

ja någonting är det ju som händer. Jag försöker komma in i bubblan med Wilma. I lördags försökte jag både att gå fotare och lånsammare när jag kände att Wilma inte var med mig. Redan då vi värmde upp kände jag att hon inte var med mig riktigt.

Idag på träning så var Wilma lite stissig och okoncentrerad och gick inte bra på ff då jag körde själv, men bättre då Sofia kommenderade mig.

Jag hoppas jag får ett startnummer mitt i så att Wilma hinner bara vara och kan kolla in omgivningarna innan. I lördags var jag ju först.

 
Anna&Odjuren

Anna&Odjuren

17 november 2011 16:13

Är lite av en periodare här, både när det gäller att läsa bloggar och att skriva själv. Hoppas på att skriva lite mer nu igen! :)

Ja, hon är en väldigt feminin liten tjej, sockersöt ;)

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Skapa flashcards