karinochwilma

Direktlänk till inlägg 20 november 2011

Varierande framgångar

Av karin - 20 november 2011 19:33

Mycket fokus ligger på Wilmas träning nu inför Nacka Cup. Vi har fått problem med FF. Det har ju gått så himla bra, men nu har vi kört fast. Kanske jag har kört för långa pass utan belöning. Det är när vi blir kommenderade som Wilma börjar att strula. Hon kan bli spattig, låg elelr börja göra knäppa saker.


Idag fick jag god hjälp av Susanne som kommenderade mig och hjälpte mig att få det att lossna litet. Jag varierade med att belöna ofta, vid någon längre sträcka och i vändningar. Vi fick upp Wilmas intensitet och fokus lite bättre. Det är så här jag måste träna nu, med någon som kommenderar och länga sträckorna pö om pö och med pingpongbelöningar. Synd att det bara är en vecka kvar till Nacka cup. Vi får se hur det känns på lördag.


Susanne  hjälpte mig även med rutan. Den kan jag träna på själv, där är inte Wilma lika påverkad av TL. Däremot måste jag träna på stadga över huvudtaget så att Wilma inte knallar på TLs kommando.


MISO

I lördags hade vi en bra jaktträning. Tanken var att vi skulle göra ett lite mini-B-prov. Men dels var vi lite för få och jag känner att jag inte vill bråka för mycket med Miso och lägga in för många svårigheter innan hon mer självklart tar vilt. Vi gjorde tre stationer: markeringar, närsök och ett större sök med 6 fåglar. Det gick i all fall jättebra.


Miso markerade jättefint, gick rakt ut på linjetaget och arbetade bra på stora söket. Hade lite sjå med att packa ihop fåglarna (hon är väldigt noga med detta). Sen kommer hon in, numera ofta med galopp, men hon släpper viltet några meter ifrån mig. jag brydde mig inte så mycket om detta. Jag tänker att ju mer dragning hon har till att plocka upp och komma in fort, dessdå bättre och mer kan jag avkräva avlämningar. Dessutom kommer hon att upptäcka att ju fortare hon kommer in, ju fler gånger får hon springa ut.

 
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

20 november 2011 21:45

Det såg bra ut idag! Jag tror att med korta träningspass en stund varje dag fram till Nacka Cup så kommer det gå strålande.

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

23 november 2011 08:06

Kul att viltträningen fungerade så bra med Miso!! Syns kanske sen?

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helena, Vilja & Lystra

Helena, Vilja & Lystra

23 november 2011 19:18

Tack för idag!! Även idag såg ju FF jättefint ut! Även om det var en lite övertaggad Wilma idag så höll hon ju ihop under ff och jag kunde iaf inte höra några ljud eller konstigheter. Ser så himla fint ut när hon går med full förväntan!!

http://holmstorp.bloggagratis.se

karin

23 november 2011 20:58

Tack själv, jag tycker att träningsupplägget har fungerat bra.

Ja idag kändes ff bra, med lite leverpastej så ;-) Jag tror att det är jätteviktigt att hon har mycket förväntan. I Wilmas fall så är det nog bättre att hon är lite övertaggad än åt andra hållet.

 
Ingen bild

Lisa & röja

23 november 2011 22:15

Ha, ha :)otroligt att någon ens går in på min blogg;) Borde ta bort den. Lycka till på Nacka cup nu, hoppas det går bra för er! Syrran hälsar miso att det är skoj med tävling:) fick blodpuding med mormors lingonsylt efteråt :))

 
Ingen bild

Lisa igen

23 november 2011 22:20

Röja hälsar detsamma ang. Tävling till Wilma, som är den som ska tävla...;)

 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

24 november 2011 21:59

Tränar ni ofta med andra människor och hundar på planen samtidigt? För min del har det verkligen gått upp ett ljus med Wildas träning eftersom hon blev låg men jag har kommit på att det inte är tävlingssituationen i sig utan hon är så van att vi är många som tränar tillsammans o så blir hon plötsligt "ensam" på plan. Haha, det har ju bara tagit något år att klura ut ;) Hoppas det går bra i helgen!

http://flattar.wordpress.com

karin

25 november 2011 20:31

Vi tränar både själva och med andra hundar. Om jag ska försöka mig på en analys så är det nog här det brister.
1. Wilma är känslig för ljud och har behov att kontroll på omgivningen, lite polis.
2. Hon har fått göra knasiga saker från början utan att jag har korrigerat henne. Hon har ingen stadga i att vänta, hon har fått sniffa runt i pauser etc. Dålig självkontroll.
3. Wilma läser mig som en öppen bok, hon är extremt känslig för hur jag mår/känner mig.
4. Dagsform. Jag vet aldrig hur hon kommer att vara.
5. Träning. Jag tycker att vi har tränat massor. Men det kunde nog ha varit mer kvalitiativ träning. Förmodligen mycket mer också med tanke på de första fyra punkterna.

Jag tror aldrig att Wilma och jag kommer att komma till rätta med allt detta. Därför har jag bestämt att allt vi ska göra tillsammans ska vara lustfyllt, kul och prestigelöst.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Skapa flashcards