karinochwilma

Direktlänk till inlägg 30 november 2011

Rolig träning med Miso

Av karin - 30 november 2011 14:02

Vi träffades idag i snålblåsten på NBK, jag, Helena, Susanne och hundarna. Jag lät Wilmenlund sitta i bilen och tränade Miso först. Det var så himla roligt idag. Hon var så på och hon kan faktiskt en massa saker, bara jag gör rätt.


HOPP

Vi har tränat på hopp och uthopp ifrån mig. Ibland fattar hon, ibland inte på uthoppet, väntar på hjälp från mig. När jag lägger bollen på andra sidan så har hon ibland sprungit runt hindret och tagit den. Nu började jag med att träna tasstarget. Sen placerade jag targeten på andra sidan hinder och kommenderade "hopp". Hon hoppade över och jag klickade belönade. Miso gjorde rätt 5 gånger av 5.  


FF

Vi tog ett steg i taget och vändningar på stället. Miso var alert och hade bra position nästan hela tiden. Det går framåt om än i små steg.


LÄGGANDE OCH STÄLLANDE

Jag tränade med Miso framför mig och försökte få till lägganden med fällkniv och snabba ställanden om vartannat. Jag blev så full i skratt. För Miso var verkligen på hugget och kastade sig ner, ibland med bra teknik och ibland bara så fort hon kunde, i ställandet var hon så till sig så hon gjorde hopp stå.


PLATSLIGGNING

Har börjat att träna in hakan i backen. Detta känner jag att man måste ha tålamod med och träna länge och inte gå för fort fram. Hemma inomhus kan hon nu ligga 40 sek, utan störning och när jag står 1,5 meter ifrån henne. Ännu kortare om jag rör mig runt. Utomhus sänkte jag kriterierna och kortade tiden. Det skällde rätt mycket från hunddagiset intill och Miso ville gärna lyfta på huvudet och titta vad det var. Som längst låg hon kanske 10-15 sek.


Det var jättekul att träna henne och det känns som om min lilla fis bara blir roligare och roligare att träna med. Det har hänt så otroligt mycket på bara ett halvår, nu gäller det att jag tar tag i detta och börjar att modulera lite mer.

 
ANNONS
 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

30 november 2011 21:08

Vad roligt det är när de går bra! Och vad roligt att hon kan så mycket, jag längtar till jag och Lhyra börjar lära oss mer, framför allt jag ;)

Ja min "lilla fis" (korv) kommer nog att bli ganska så stor. Sen jag fick höra det från dig så har konstigt nog många sagt det efter :P

Ja men jag åker gärna med er på lördagen, jag struntar i släkten den här gången ;)

http://lhyra.webdon.nu

 
Lystra

Lystra

3 december 2011 17:37

Jag har funderat över det där som matte mumlar om....."lagd flat ligger" och undrar om hon menar att jag ska ligga flat mot marken, på rygg eller mage? Vad tror du syrran? Du kanske kan fråga Wilma, hon är ju klok och brukar ha kreativa lösningar ;-) Tack för att ni var dagens bästa hejarklack! Vi kommer sakna er imorgon <3 <3 kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

4 december 2011 19:39

Det här inlägget har jag missat.... Kul att det gick bra! Tänkte ta mig ner o träna i morgon vid 12 tiden, kommer du? Kram

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se