karinochwilma

Direktlänk till inlägg 6 december 2011

Nya utmaningar

Av karin - 6 december 2011 14:11

Igår träffade vi träninggänget på NBK. Jag började att träna med Miso. En bit in i passet såg jag hur Wilma stod med huvudet i min rygga. När jag sprang dit så hade hon redan hunnit dra upp köttbullpåsen och ätit ur den. Grrr, hon fick sitta i skamvrån ett tag till. Men Wilma ser som vanligt helt oförstående ut "talking about me??!". När det kommer till mat så är hon en mästerlig tjuv. Tur att hon är en så kramgo tjej, annars hade hon varit rätt så billig emellanåt.


Idag tog jag tjejerna till Värmdö BK och körde en halvtimme var med dem. Med Miso är det bäst att hålla det kort och med mycket lek. Nu har hon börjat att bli lite flatbusig. Springer och hämtar snörbollen och drar sen repor runt mig. För andra kan det tyckas vara dumt, men för mig är det glädjande eftersom hon tidigare kan ha sprungit ut, tagit bollen och släppt den för att lukta. Nu tar hon i och för sig rätt så god tid på sig eftersom hon gärna vill packa ihop snöret fint, men sen kommer hon i full galopp mot mig och vi kan kampa och leka.


Nu känns det som om jag ska höja kraven ytterligare ett snäpp. Med högre motivation tål hon nu betydligt mer korrigeringar och nötande. Det varierar såklart i de olika momenten.


LINFÖRIGHET (FF)

Hon kan ha fin fokus, men korta stunder. Släpper gärna blicken mot mig för att titta ner på mina fötter när vi går. Det ser ju lite trist ut. Jag försöker att jobba med mer kontakt. Ibland har hon en tendens att sacka efter. Jag belönar med boll framåt, bakåt med godis i position och med lek varierat. Här måste vi få till bättre fokus och längre sträckor.


APPORTEN

Ettans kan hon jättefint. Jag visar apportbocken på utsidan, jäms med hennes huvud. Hon söker kontakt med mig och får ett kommando, vrider på huvudet och greppar direkt. Tvåans apportering har vi nästan bara börjat med. Här har apportbocken varit värd ganska mycket, varpå hon galopperar ut, plockar upp den men ställer sig sen och tittar. Nu har jag jobbat upp snörbollen så att den är busrolig. Jag har börjat berömma henne precis när hon greppar apportbocken för att hon ska vända på huvudet och titta på mig, då  kastar jag snörbollen bakom mig. Vi har börjat att få snabbare greppanden och bättre fart in.


LÄGGANDE OCH STÄLLANDE

Har nästan uteslutande kört det framifrån, men de senaste träningarna vid sidan. Hon kan skilja på "Ligg" och "Stå" de flesta gångerna. Mitt problem är att hon inte hänger med i framåt marsch och att hon tar eget initivativ och stannar/lägger sig innan mitt kommando.


HINDRET

Har bara tränat på tvåns hopp de senate 1-2 veckorna. Det fungerar bättre och bättre. Idag fick vi dock en massa störning av en liten kelpie som de körde budföring med alldeles intill. Den såg bra rolig ut som lekkamrat och hon hade svårt att släppa den. När hon ändå gjorde det och hoppade ut från mig fick hon massor av beröm och lek.


TANDVISNING

Har vi aldrig tränat tidigare. I ridhuset i söndags ville hon gärna resa sig upp och kolla in godisfickor. Igår fick jag hjälp av Annika och Sofia och till slut så förstod hon att det var bäst att sitta.


IKALLNING

Hon kommer i full fart men har inga snygga ingångar vid min sida. Har hittills bara premierat farten och struntat i ingångar.


RUTAN

Vi har börjat lite smått med rutan denna vecka. Jag lägger en leksak väldigt synligt och kommendrar. Miso har sprungit in i rutan varje gång.


FJÄRREN

Vi har ju hållt på med fjärren sedan hon var liten, även om det bara är på korta, korta avstånd.


Jag tänker att jag ska träna in tvåans moment lite parallellt. Dels så är det ju inte så många moment att träna in i ettan och det kan bli tjatigt att träna samma varje gång. Dels så är det väl bra att forsätta utveckla så länge det inte är något som krockar och kan påverka ettans moment.


Miso är dålig på att sätta sig vid min sida. Kör vi hemma så gör hon det jättefin, nära och rakt. Ute blir det gärna lite snett, för långt ut eller helt bakom så att hon sitter med sidan mot mina vader. Måste träna mer på detta så att man slipper hålla på och dutta med hunden så att den ska komma in och sätta sig vid min sida.



WILMENLUND

Igår var jag så arg på henne för att hon hade glufsat i sig köttbullarna så hon fick bara göra några saker. Idag var hon pigg, glad och med på noterna.


FF

Känns väldigt bra. Jag gör ganska långa FF pass med alla tempon i alla vändningar, halter och marsch.


APPORTERING

Har börjat lite med hopp apport. Tvåans apportering gör hon oftast väldigt bra.


RUTAN

Jag fortsätter att lägga boll, synlig och obemärkt. Det går jättebra.


INKALLNING MED STÄLLANDE

Gör inte så många gånger, utan gör fler gånger då jag går ifrån henne och kastar en boll. Detta för att hon ska sitta med förväntan även när jag lämnar henne.


FJÄRREN

Har börjat träna 3:ans fjärr och står helt nära. Wilma har ju en tendens att trampa väldigt mycket på stället. Nu försöker jag få henne och frysa med bakbenen i marken. Tvåans fjärr kör jag på 10-15 meters avstånd.


Jättekul var det att träna idag och båda tjejerna var pigga och med. Sen gick vi en skön promenad i skogen.

 
 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

6 december 2011 15:45

Kanske Wilmenlund är släkt med vår tjuvaktiga katt HAHAHA.
Tycker ni gör finfina framsteg i lydnaden, vi ska också försöka Madonna o jag framöver men har inte riktigt fått tummen ur med en bra plan än, det KOMMER. Kram på Er.

http://zetterljungs.hundstudio.se

 
Helena

Helena

6 december 2011 15:46

Åh vilken superfin header du har gjort! Rolig träning! Det är bra att ni tränar in tvåan så kan vi tävla tillsammans under våren ;-) Jag har markerat alla lydnadsklass 2-3 och apelltävlingar under 2012 på mina sidor på sbk-tävling ;-) Vilken tid kommer fisen imorgon? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

6 december 2011 18:27

Vad fin uppdatering på hemsidan! Jättefin header :)

http://lhyra.webdon.nu

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

6 december 2011 19:19

Wow, vilken header!!! Assnygg!! Härligt att träningen börjar flyta på med båda hundarna, framför allt att leken börjar fungera med Miso!!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

6 december 2011 21:53

Måste oxå bara börja med att berömma din superfina header :-)

Wilma tyckte väl att hon kunde roa sig själv medan du höll på med Miso. De är kvicka på att hitta på busigheter ibland.

Tycker det låter bra att ni tränar tvåans moment oxå, tror det blir roligare för alla inblandade.

Ha en fortsatt bra vecka!

Kramizar

http://stadsflattarna.blogspot.com

 
Annica

Annica

7 december 2011 23:59

Mycket fint med ny Header (det visste jag inte att det hette..)Men asså, lite köttbullar när hon var tvungen sitta och vänta.. Klart Wlimisen ville ha det!

http://www.ryegates.se

 
 Wilda

Wilda

8 december 2011 09:15

Grattis på 2- års dagen, syrran!!!

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards