karinochwilma

Direktlänk till inlägg 30 december 2011

Det bidde inget bra

Av karin - 30 december 2011 20:12

Den nya bloggen saknade en massa funktioner så jag byter tillbaka igen.


Förutom stormarna i veckan så har det ju verkligen varit bra hundtränarväder. Torrt, soligt och runt 0-gradigt. Jag har bara tränat Miso i väldigt korta pass.


FF - går bättre och bättre. Från att ha varit ganska seg och långsam i sättande och när hon rättar in sig i fotposition så har hon nu börjat att rätta till sig själv. Jag har gått ett steg i taget och klickat henne ofta. Flyttat åt sidan och låtit henne ta ansvar för att rätta in sig. Liiite tuffare har jag blivit och kräver liiite mer hela tiden.


LÄGGANDE OCH STÄLLANDE

Eftersom vi fortfarande filar på FF så ha rjag bara kört framifrån. Idag växlade jag mellan "stå" och "ligg", hon prickade varje kommando. när jag känner att FF sitter lite bättre ska jag börja kommendera vid sidan.


APPORTERING

Ettans är klar. Tvåans apportering har hon full fart ut och har nu även börjat att plocka upp apportbocken och vända sig mot mig direkt. Förr så tog hon upp apportbocken och ställde sig och tittade bort från mig. Nu ska vi få upp farten in också.


INKALLNING

Full fart in, men lite för mycket fart så hon springer förbi. Jag växlar mellan att kasta boll bakåt när hon ä rpå väg in och över huvudet bakom henne så att hon ska stanna upp lite innan hon når fram till mig. Jag växlar även med att belöna med snörboll vid mig när jag är på väg bort från henne, så att hon ska sitta kvar med förväntan, riks annars att hon lägger sig ner.


HOPP

Tränar hopp ut och hopp tillbaka separat. Nu förstår och väntar hon på kommandot. Vi har fortfarande inte några bra ingångar. Jag växlar med att belöna boll bakom vid hopp och hjälper henne in i fotposition.


PLATSLIGGNING

Hade lite problem med hakan i backen i tisdags då det blåste som bara den och små löv virvlade retfullt runt nosen på Miso. Idag gick det bättre, men hon reagerar fortfarande på minsta lilla rörelse och vindpust och lyfter på huvudet. Jag står drygt en meter ifrån henne, och när det var som svårast störning satt jag på huk framför henne.


Här hemma har vi idag rymningssäkrat baksidan där vi har en liten lägre mur. Nu är det väl själva 17 om inte tollaren ska stanna på tomten hädanefter. Det är inte ofta hon sticker, men efter rymningen häromkvällen med påföljande skitrullning så fick husse nog och tryckinpregnerat virke inhandlades.


I morgon är det nyårsafton. Vi håller oss borta från fyrverkerier. Grannarna tog ikväll fram det tunga artilleriet och det luktade nästan krutrök  . I morgon åker vi ut på Ingarö, till Björnö naturreservat och år går långpromenad och grillar. Så har hundarna fått en riktigt bra utestund innan det drar igång igen.GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!  

 
ANNONS
 
Anna

Anna

30 december 2011 23:05

Skitrullning var ett bra ord! Undrar om det funkar på wordfeud....? Er nyårsplanering låter jättemysig, men det är ju illa att man ska behöva fly hemmet p.g.a fyrverkerierna. Jag häpnar över att folk har lust att skicka upp så mycket pengar rakt upp i luften också, det är som med rökning....helt meningslöst.
Cliff har i alla fall glädje av att ha tappat hörseln, han är helt oberörd av smällarna. Nu har vi skrivit på papprena på lilla Turbo! Jag önskar er alla ett gott nytt år! Kram Anna

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Linn

Linn

31 december 2011 09:30

Gott nytt år!

http://hundlycka.blogspot.com

 
Susanne O Pebbels

Susanne O Pebbels

31 december 2011 12:38

Nästa vecka och veckorna därpå lär det inte bli någon träning för mig...men man vet ju aldrig. Förmodligen kommer inte bebisen spontant innan den 3:e och isf plockar de ut den. Så most likely har jag en "härlig" bukoperation inplanderad på tisdag. :/

Låter som om ni kommer få en toppendag idag i alla fall. Ska gå en riktigt lång runda med Pebbels innan det börjar smälla här också.

Önskar dig och familjen ett riktigt gott nytt och på återseende nästa år! Stor kram!!!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
 Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

1 januari 2012 16:59

GOTT NYTT ÅR!!!

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se