karinochwilma

Direktlänk till inlägg 7 januari 2012

Vilken fantastisk helg

Av karin - 7 januari 2012 13:39

Strålande solsken och några minusgrader. Vi har tagit långa härliga promenader både igår och idag. I går eftermiddag var jag och Peter nere och bastade. Det var så stilla och fint på Baggen och medans vi satt där gick solen ner och lämnade en rosa kvällshimmel. Det är så mysigt nere vid bastun med tända lyktor och skenet från bastuaggregatet. Genom ett stort fönster kan man blicka ut över hela Baggensfjäden när man bastar.


Jag har dessutom hunnit vara pysslig, skissat på husutbyggnad och suttit framför brasan och myst med Peter och hundarna. Fler såna dagar vill jag ha!


LYDNAD MED MISO

På dagen hann jag även med lite lydnadsträning med Miso här på tomten. Hon var helt med på noterna och vi gick fotgående mellan träden. Jag har börjat att förlänga sträckerna nu och lagt in höger- och vänsteromhalter.


Hon klarade 5 av 5 läggande under gång. Hon lägger sig inte blixtsnabbt, det får vi träna på mer separat. Dessutom chansar hon ibland och lägger sig fast jag inte har gett kommando då vi går fotgående. Igår lade jag in nonsensord och sen "Ligg", för att hon ska lära sig att lyssna på rätt kommando.


Vi körde även lite hopp, både ettans och tvåans. Tänker att det är lika bra att träna in tvåans moment samtidigt eftersom ettans dels inte är så många och sen har ju tvåan en del saker som ingår i appellen.


VILTTRÄNING

Även idag blev det lite träning efter promenaden. Igår plockade jag fram lite fåglar och en kanin. Mitt förråd med döda djur börjar att sina, så det måste nog bli en tur till vilt-Janne snart.


Kaninen var fortfarande för frusen, men jag lade ut två duvor och en kaja på ett sök på tomten. Miso hade full fart ut och hittade genast den ena duvan. Hon släppte den dock framför mig. Medans hon hämtade in de andra två smög jag ut duvan åt andra hållet, samma med nästa duva, kajan kastade jag åt ett annat håll när hon såg på. Vi tränade lite stadga i fotgåendet, vilket gick bra. Hon tog linjetagen bra och hämtade in duvorna och fick sen ta kajan.


Eftersom hon gärna släpper viltet framför mig så tränade jag lite avlämningar på nära håll. Först fick hon göra nosduttar i handflatan, sen kommenderade jag apport så hon tog duvan och så fick hon göra nosduttar mot handflatan med fågeln i munnen. Jag blev glatt överraskad då hon tog fågeln i munnen då jag sa apport, det har hon inte gjort förut.  


Det är nog lydnadsträningen med apportering som har gett resultat.


Jag lade ut fåglarna igen på linjetag. Denna gång hade hon lite sämre tempo in, men jag fick alla tre fåglarna i handen!


I morgon åker jag och Helena till kennelmamma Annica i Eskilstuna för träning och samtidigt hämta hem Vilja som har varit där på SPA-behandling när H var på semester. Det ska bli kul att träffas och träna.


KOMMANDE ROLIGHETER

Annat att se fram emot är att jag har bokat provapåjaktprov hos Eva Thorén Söderström och Sofi Piehl i april och sen helgkurs uppe i Edsäng hos Eva i juli, ser sååå mycket fram emot det!


Och tänk att det bara är ungefär 3 månader till våren! Fast jag hoppas lite på skridskoisar innan. Håller de här några få minusgraderna i sig och det inte blåser eller snöar så går det snart att åka på insjöarna här. Har fått rapporter från Sandviken där det är fantastiska isar, så det kanske blir en tur dit om vädret håller i sig.

 
ANNONS
 
Linn

Linn

7 januari 2012 18:09

Är det på öppenklass internatet ni ska? Isåfall ses vi där, vad skoj!

http://hundlycka.blogspot.com

 
Helena

Helena

7 januari 2012 18:35

Jag missade provapåjaktprovet tyvärr så den här gången kanske jag skall följa med som funkis och fotograf (md mitt nya objektiv) ;-) Kul med så mycket roligt att se fram emot nu när våren närmar sig med stormsteg. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se