karinochwilma

Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Vi tränar vidare Miso och jag

Av karin - 11 januari 2012 20:22

I söndags var vi hos Annica, Misos uppfödare, för lite jaktträning.


Det var ju länge sedan vi tränade jakt och det märktes. Det vi har bättre nu är följsamheten i fotgåendet. Det måste bero på lilla lydnadsträningen vi har ägnat oss åt i vinter. Dessutom är avlämningarna bättre nu än de var i höstas. Nu är det dags att damma av dummysarna igen.


Igår tränade jag både Wilma och Miso. Med Wilma körde jag tvåans moment. Hon är ju så på och tycker det är så roligt. När jag har tränat hakan i backen så har Wilma legat bakom min rygg och gjort hakan i backen på kommandon jag gett Miso. Wilma, min gulliga lilla stolla och gosegris.


PLATSLIGGNING

Just hakan i backen-momentet lossnade lite häromdagen. Jag lade ner Miso och kastade lite leksaker som störning runt ikring henne. Och då verkade det som om det ramlade ner en polett. Det hon tycker är svårt är när jag ger kommandot "plats" då jag står vid henne sida, hon förstår liksom inte. När jag sen ställer mig framför henne så lägger hon ner hakan. Hemma har hon kunnat lega nästan 2 minuter då jag står 2 meter ifrån, men utomhus så har det varit svårare. Idag när vi tränade med Helena och Annika så gjorde vi en platsliggning det första vi gjorde. Det gick sådär. Väl mycket störning med en tant som kom gående och gjorde en praktvurpa precis intill alla hundarna och en liten bjäbbig hund som sprang omkring. När vi hade tränat igenom det vi skulle så lade jag ner henne igen när Helena tränade Lystra, och då kunde Miso ligga riktigt länge.


FF

Det går bättre och bättre, idag var Miso riktigt allert och på hugget. Hon plogar lite, men just nu satsar jag mest på attityden att hon ska vara med mig och ha kontakt.


LÄGGANDE/STÄLLANDE

Miso tar egna initivativ och lägger sig. När jag nejar henne så blir hon lite osäker och börjar att dels gå lite bakom mig i FF och blir allmänt seg. Kör jag framifrån så gör hon det nästan 100% rätt.


INKALLNING

Då Miso är trött lägger hon sig gärna då jag lämnar henne. Därför kör jag växelvis med att gå ifrån henne och belöna att hon sitter kvar och växelvis en rak inkallning. Miso har ganska bra ingångar, men sätter sig inte.


HOPP

Går bra, men vi har inga ingångar.


APPORTERING

Ettans är inga problem. Tvåans börjar farten in att komma allt mer. Nu har jag belönat med boll direkt då hon plockat upp apportbocken. Jag vill avdramatisera apportbocken eftersom den har varit lite väl värdefull för Miso. Bollen ska vara lika mycket värd.


Som jag tidigare har konstaterat så måste jag köra mycket korta pass med Miso. Idag blev det väl långt. På slutet latjade vi lite och lekte mest. Jag körde rutan med Miso och vi sprang och lekte mycket.


Tack Annika för att du var så juste och hämtade och lämnade mig!

 
 
Annica

Annica

12 januari 2012 11:19

Japp, fram med dummies nu bara :))) Och idag kan man ju träna vattenapportering utan att bege sig till nån sjö...

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Skapa flashcards