karinochwilma

Direktlänk till inlägg 29 januari 2012

Tävlingar, träningar och löp

Av karin - 29 januari 2012 15:24

LYDNADEN

Har kört lite träningar i ridhus nu och satsat på att tävla i februari med Miso. Jag har ju känt mig lite frustrerad för även om hon har lärt sig mycket så har vi liksom kört fast på en nivå i FF. I fredags körde vi så att vi delade upp ridhustiden och tränade en hund i taget, så att vi kunde hjälpa varandra. Jag fick bra feed-back från träningskamraterna, men eftersom jag lätt blir så splittrad när jag ska lyssna på andra samtidigt som jag tränar själv så känner jag att jag måste fråga dem (er) igen vid tillfälle. Jag tror att det är så att det kommer att lossna liksom hakan-i-backen träningen har gjort. Jag får kämpa på.


LÖPET

Jag har ju gått och väntat på att Miso ska börja att löpa. Idag när vi jakttränade jag, Helena, Perra och Peter som skytt såg jag plötsligt att det var blod på marken där Miso suttit. Det är faktiskt en stor lättnad eftersom jag har misstänkt att det är på gång i en månads tid. Det är nu ganska precis 11 månader sen hon löpte sist (25/2 2011 - bloggen är bra påminnare :-). Hon har varit lite segare den senaste månaden men inte alls som förra gången. Nu ska jag dra ner på maten och ge henne järnpulver och hoppas att det kan hjälpa. Wilma har fullt sjå nu och hålla rent och Miso tycker det är rätt så bekvämt att slippa hålla ordning själv.


JAKTTRÄNING

Idag var det så kul med jaktträningen. Peter skjöt med apportkastaren och dummysarna for långt upp i en backe. Miso var alert och hade full fart ut och markerade riktigt bra. När alla hundarna hade fått ta flera markeringar lade Peter ut tygdummys i samma område så att Lystra och Miso fick ta två var. Miso sprang rakt ut båda gångerna och kom in med dem fint till mig. Jag var supernöjd så jag lät Miso vila medans Lystra och Vilja fick jobba på ett tag till. Vi fikade och avslutade sen med några till markeringar med apportkastaren. Även denna hämtade Miso in jättefint. Hon fick leta en stund efter den, men låg i och hittade den till sist. Jag var riktigt nöjd med henne idag! Härligt!


RIDHUSTÄVLING

Igår var det dags för Nacka BKs ridhustävling i Velamsund. Det var 2:an och Elit. Helena skulle ha tävlat med Lystra, men tyvärr så fick Lystra någon typ av allergi så hon svällde upp och såg hemsk ut. Vi misstänker att det kan vara något med ridhus som hon inte tål. Vi har ju tränat i ridhus de senaste veckorna och hennes utslag/svullnader som hon får, verkar komma i samband med den träningen. Stackarn det är säkert väldigt kliigt. Synd också att de inte kunde tävla, för det har sett riktigt bra ut på träningen.


Annika och Indy tävlade i Elit och fick nästan till ett första pris, en ynka halv poäng ifrån! Det var som vanligt jätteduktiga. Vi som tränar och följer Annikas framgångar har blivit nästan lika petiga som hon är :-) Syster Kia, tyckte minsann att platsliggningen måste bli mycket bättre, Indy lyfte ett ögonbryn ;-) Skämt å sido, de är så himla duktiga, och det måste man ju vara i Eliten. Där är det petigt med detaljerna så det heter duga. Nästa tävling har ni förstapriset!


Jag var skrivare för första gången igår och det var jättekul. Intressant att höra domarens åsikter och vi hade riktigt roligt där i ridhuset. Det var också väldigt roligt att se alla ekipage så nära. Igår var det mycket hög klass på ekipagen och det var kul att se så många duktiga hundar. Jag ångrar lite att jag inte anmälde Wilmenlund, nu när Miso löper så kanske det är henne jag ska satsa lite extra på.

 
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

29 januari 2012 16:03

Löp med elva månaders mellanrum verkar ju rätt OK :-)) med tanke på att såååå många tikar idag tyx löpa med bara några månader emellan :-((
Jag vet ju iofs inte vart du anmält, men tror du inte att du kan få byta både klass och hund, när du ändå anmält !??
Wilmenlund vill säkert ut och "lufta sina lurviga" hon oxå *fniss* !!

KRAM från oss, som iaf för första gången sen i november "rutat in tillvaron" förutom att vi hålller på att "bygga om" apporteringsdirigeringen ;-))

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helena

Helena

29 januari 2012 16:31

Ja det var en riktigt härlig jaktträning idag!! Så kul!!
Men Karin trodde du verklgien att tävlingarna bara var nåt som jag hade "hittat på"? Jag hittade dem faktiskt i SBK tävlingskalendern ;-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

29 januari 2012 19:05

Tjoho va ni håller igång med en massa skoj saker, duktiga ni!!
Ja det här med löp, jag säger då det fast 11 mån mellan är rätt okej :) o håller med om att bloggen är bästa komihåglappen för oss tanter.
Kram på Er <3

http://zetterljungs.hundstudio.se

 
Annica

Annica

29 januari 2012 19:09

Mmm, elva månader emellan är bra :) Och ännu bättre att hon löper nu och inte senare när det är säsong. Nu håller vi tummarna för att även hon har ett mindre löp denna gång precis som syrrorna. Bra mängd med mat du tänkt ut, komplettera med järnpulver. Fortsätt med träningen om möjligt, det kommer hon må bra av! Vi hörs :)

http://www.ryegates.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

30 januari 2012 08:56

Vad kul att jaktträningen gick bra! Nu håller jag tummarna för att järnpulvret kommer göra susen!!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annica igen

30 januari 2012 11:25

Mindre löp vet jag inte om man kan ha.. Men mindre jobbigt :) Med tanke på att hon blödde ymningt förra gången så hoppas vi på att järn balanserar upp det hela!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards