karinochwilma

Direktlänk till inlägg 19 februari 2012

Fortfarande ingen aning

Av karin - 19 februari 2012 15:22

I måndags började jag ge Miso järnpulver igen. Fortfarande ingen allergisk reaktion?! Skönt men konstigt.


Igår var det ridhustävlingar i Nacka BKs regi. Jag var med som skrivare i ettan. Jag sticker ut hakan nu när jag säger att det var ganska låg nivå på de tävlande. Ettan brukar ju kunna vara si och så, men en del hade verkligen noll koll, framför allt på momenten och vad de skulle göra. En del busiga hundar också, men de gör ju bara så bra ifrån sig som de är tränade till. Att man inte utför momenten till fulländning är väl en sak, men man borde åtminstone veta vilka moment som ingår och hur de borde genomföras.


Det var ändå några som var riktigt duktiga och tjejen som vann tror jag hade 196 poäng, man såg också på henne att hon förde fram sin hund med en säkerhet som bygger på rutin. Hon gick avslappnat och det var rakt igenom ett kontrollerat program med bra attityd.


En av grejerna som slog mig och som förvånade mig att domaren inte anmärkte på var alla vida svängar som förarna och hundarna gjorde. Det är kanske inget man tittar på i ettan? Jag konstaterade att många hundar hade dålig bakdelskontroll. Något som jag och Sara har pratat om nu på träningarna eftersom hon håller på att lära in klossen. Genom att träna klossen, backande, backa upp på saker, i lådor etc så får hunden koll på att den faktiskt har två bakben också.


I väntan på födelsedagsgäster och bekvämt inomhus så tränade jag och Miso backa och backa upp på låda nu på förmiddagen. Något vi inte har gjort sedan hon var liten. Backa gjorde hon snabbt, och upp för den höga tröskel vi har mellan kök och vardagsrum. När jag sen ställde ut lådan backade hon bredvid den. Jag satte den i köket så att det var köksskåp bredvid och bakom och ställde sen en grej för på andra sidan så att hon var tvungen att backa rakt bak och upp på lådan. Hon var lite konfunderad och prövade lite hakan i backen istället. Hon var så söt för när jag inte belönade henne och fick upp henne i stående position så gjorde hon hakan i backen stående.  


Efter ett tag så fattade hon i alla fall och lyfte bakbenet högt när hon backade. Hon kom dock bara upp med det ena bakbenet på lådan. Jag bröt där eftersom vi hade hållt på ett tag.


Jag är så glad. Hon är i och för sig lite trött efter löpet, men inte in närheten av den zombie hon var vid förra/första löpet. Blir hon inte skendräktigt och knäpp så känns det som om det kommer gå fortare att komma igång och träna igen.   

 
 
Annika, Indy o Diesel

Annika, Indy o Diesel

20 februari 2012 06:51

Jag tycker inte att du sticker ut hakan! Jag håller helt och fullt med dig om dina tankar om tävlingen. Skönt att M känns piggare denna gång. Syns på fredag eller kanske i morgon på årsmötet?

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
linnea

linnea

21 februari 2012 16:00

Vilka fina hundar du har!

Har en liten fråga. Ger du järnpulvret för att hon inte ska bli lika slö pga löpet? Har nämligen en hund som blir lite medtagen under och efter löp. :)

http://tassarna.weebly.com

 
Ingen bild

Maria&Texas

22 februari 2012 15:34

Intressant att läsa dina iaktagelser på tävlingen! Tycker också att träningen med klossen har gjort så stor skillnad! Är jätteglad att jag tränade Texas på den när han var valp. Min gamla hund slängde in baken bredvid mig lite hur som helst och det var mer tur om han satt rakt och inte snett medans Texas har som du säger kontroll över bakdelen. Klossträning rekommenderas varmt!:)

 
linnea

linnea

23 februari 2012 01:02

Tack för det utförliga svaret :)

http://tassarna.weebly.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards