karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 februari 2012

Jakt och lydnad

Av karin - 25 februari 2012 13:55

I morse åkte jag, Peter och hundarna ut i skogen för lite aktivering. Räknade just med aktivering eftersom Wilma bara behöver blåsa ur hjärnan och Miso vill jag försöka få igång efter löpet. Är så sugen på att träna nu.


Döm om min förvåning, det var inte en såskopp jag hade med mig idag. Miso var riktigt alert!


MARKERINGAR/LINJETAG

Vi började med markering och linjetag. Först en markering till Wilma, när hon var på väg tillbaka så smög Peter ut en dummy på samma ställe som Miso fick ta på linjetag. Bra fart ut och in, ingen tvekan eller fnulande. Sen bytte vi och gjorde tvärtom - markering till Miso och linjetag till Wilma. Jag var beredd på att Miso skulle mattas snabbt, så jag tänkte att lite triggande övningar är bättre.


Efter det fick de ta dubbelmarkeringar, också det gick bra. Lite långsammare på andra markeringen hon tog, men det berodde på att hon sökte den och då blir hon automatiskt långsammare. Men hon jobbade i alla fall. Jag försökte att vara så tyst jag bara kan och istället för att säga att hon var duktig så försökte jag peppa och trycka på henne.


När vi gick från stället jag skickat hundarna smög jag ut en dummy. När vi gått 25 meter vände jag mig om och skickade Miso. Hon sprang ut fint men vek av där det var en hög tvär stenbumling/berg som hon behövde ta sig upp på. Jag tog tillbaka henne, gick lite närmre och skickade igen med samma resultat (hon ville gärna vika av mod där vi kastat dubbelmarkeringarna). Jag tog in henne igen, gick nämre och skickade igen. Då kom hon upp på berget men vek sen av. Tog in henne igen gick ytterligare närmre och skickade. När hon återigen kommit upp på berget så tryckte jag på och manade henne att gå framåt. Hon gick långsamt men fick sen utdelning och kom i bra fart tillbaka.


Jag är nöjd över att jag kunde få henne att fortsätta jobba fast jag felat henne så mycket och att jag kunde trycka ut henne i rätt område.


SÖK

Efter det gjorde vi ett stort sök till de båda. Wilma for som skjuten ur en kanon och lät ungefär likadant. Miso tog in tre stycken i god fart. Den fjärde gick lite långsammare och den femte stannade hon först bara några meter ifrån mig. Jag bad Peter klappa lite i händerna (han stog som vakt ifall de skulle byta dummy). Jag peppade Miso och hon sprang ut ytterligare en gång och kom in med god fart.


Jag är mycket nöjd! Kanske, kanske vi slipper efterlöpszombien!


LYDNADSPASS

Efter att vi hade gjort en massa ärenden (pratat fönster, takbjälkar och tak med byggfirman - pust! Dyrt och omfattande), så hade jag tänkte gå en långis med hundarna. Men eftersom det började att regna och snöa om vartannat så körde vi lite lydnadsträning inne istället. Wilma fick träna stadga och jag belönade stilla svans i både sitt, ligg och stå.


Miso fick en massa fotgående med vändningar, backa och läggande under gång. Hon höll faktiskt ihop väldigt bra under lydnadspasset.


Nu är det snart dags att trotsa blåsten och ge sig ut och gå den där långpromenaden. Ser fram emot varmare väder, mindre kläder och roliga utomhusaktiviteter. Nu har mycket av snön smält bort i skogen, så nu kan jag snart börja lägga spår.


Tills vidare sitter vi inne vid varma brasan och följder, på nätet, kompisarna som kör tjejvasan.

 
 
Annika, Indy o Diesel

Annika, Indy o Diesel

27 februari 2012 19:39

Håller alla tummar och tasstår att hon inte blir efterlöpseg! Tack för en bra träning idag!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

28 februari 2012 09:58

Jag hoppas oxå att hon inte blir alltför seg, det låter ju lovande!!! Om man bara visste hur ens hund reagerar på kastrering så skulle det vara enklare... Inkontinens är en ganska vanlig biverkan, särskilt på tikar. Nu ska jag läsa det du lagt in ovan, det vore jättebra om det sker framsteg inom detta område!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards