karinochwilma

Direktlänk till inlägg 4 mars 2012

En riktigt bra ridhusträning

Av karin - 4 mars 2012 21:54

Ikväll var jag och Wilmenlund på ridhusträning. Förutom lite väl mycket hästskitsätande så hade vi en riktigt bra träning. Jag körde en massa konstiga kedjor av moment och transporter, huller om buller. Hon skällde vid några tillfällen i fjärren, men var i övrigt tyst. Ju mer fokuserad hon blev, desto mindre blev bajsätandet också. Det kändes riktigt bra.


Jag avstod platsliggningen eftersom några av Wilmas orosmoment, hundar hon har svårt för var med. Jag vill inte riskera att någon av dem skulle ha gått fram till Wilma. Vi fortsätte att kedja moment i andra änden av ridhuet.


Det verkar som om min träning med stadga/vara still med svansen - inte pipa, har hjälpt. Nu kunde jag ställa henne och gå runt henne och t o m kasta bollar framför, under, bakom etc. Hon stod still! Förut har hon trippat lite på stället och definitivt vänt på sig och flyttat på sig då jag gått runt henne.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se