karinochwilma

Direktlänk till inlägg 12 mars 2012

Nu snackar vi curling!

Av karin - 12 mars 2012 12:08

Bokstavligen curling. I morse åkte jag själv med hundarna till Värmdö för att gå en promenad och träna lite jakt.


Jag började med att lägga ut ett sök med 6 dummys som först Miso sen Wilma fick ta. Miso hade hyfsad fart ut och sämre fart in, men hon plockade in alla 6 dummysar. Wilma for föga oväntat ut som skjuten ur en kanon och plockade in alla 6.


Sen lade jag ut tre dummys åt ett håll på ett linjetag och tre åt andra hållet. Skickade sen växelvis åt båda hållen, med lite jaktfot, stoppsignal på Wilma etc. Miso hämtade in en dummy med ganska god fart. Sen tog det stopp. Mina instruktörer, och träningskamrater har sagt att jag måste sluta curla Miso. De skulle ha sett mig nu. När Miso envisades med att gå ut några meter för att ställa sig att dumglo, blev jag så otroligt frusterad. Eftersom hon kan springa när det är hundlek på G så vet jag att hon motoriskt kan springa, därför brann det till i mitt huvud och jag blev så förbannad. När hon upprepade gånger bara gått ut några meter knuffade jag i princip ut henne i nackskinnet, hade vi varit på en curlingbana så hade hon sprängt huset (eller vad det heter). Jag gav mig inte förrän hon hade plockat in alla 6 dummysar på linjetaget, och de sista två linjetagen sprang hon t o m ut.


Sen gick från skogen ner på en stor äng. Där lade jag 6 dummys vid ett träd som står ensamt mitt på ängen. Gick 20 meter därifrån, skickade först Wilma sen Miso. Miso sprang faktiskt ut och hämtade in en. Jag backade ytterligare 10 meter och skickade båda igen. Denna gången stannade Miso efter kanske 15 meter. Jag tog in henne vid min sida och skickade igen och gav mig inte förrän hon hade lufsat ut och hämtat in en till. Sen backade jag ytterligare och skickade Wilma, nu började det bli lite långt för henne, men efter att vi gjort om och jag stöttat henne så kom hon till sist in med dummy 5. Jag backade ytterligare några meter och skickade henne igen, även denna gång fick jag stötta henne, men när hon väl hade fattat att jag ville att hon skulle springa längre ut fick hon fart igen. Märklig träning med en hund som knappt rör på sig och den andra som är helt outröttlig.


Nu har jag köpt high perfomance foder till Miso. Eller snarare var det så att jag fick en prova-på-säck på 3 kg eftersom de inte hade de stora säckarna. Jag kompletterade med en vanlig 3 kg säck för att kunna fasa in högenergifodret. Juste av de i djuraffären att bjussa på en säck, säkert för att jag har varit där så mycket och pratat med dem. De ville låna ut sin 2-åriga dobbermanhanne till mig om jag ville träna en hund med energi :-).


Helt klart är det så att Miso inte är motiverad på att träna just nu och hon gör skillnad på träningar, vissa saker är roligare än andra. Formen varierar dessutom dag från dag. Hoppas verkligen hon kommer igång snart, för annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Tur att ingen såg mig spela curling med hunden!

 
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

12 mars 2012 12:35

Vi håller tummar och tassar för att det nya fodret gör susen!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

12 mars 2012 12:40

Så det är alltså okej att knuffa till sin hund så att den mer eller mindre flyyyger iväg? Då skulle jag ha gjort det igår när jag blev så arg på Lhyra för det var exakt så jag kände att jag ville göra ;)

Håller med Susanne, vi håller tassar och tummar för att det nya fodret ska göra underverk!

http://sarate.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

12 mars 2012 12:52

Det där tror jag lilla fröken behövde!! Jag tycker du gjorde helt rätt.... Hade dock velat se det! :D Såg nog lite kul ut!!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

12 mars 2012 12:54

hahaha... det kanske kan kallas ÖVERTYDLIG om man ska hitta en annan vinkel att se det från =) men håller med Annika, film hade varit intressant att se ;)
Kramis

http://zetterljungs.hundstudio.se

 
Annica

Annica

13 mars 2012 03:07

Hoppas Perfomance funkar. Bra att du inte curlar utan börja kräva!!! Jag tror det är viktigt att du inte tränar för länge bara, den sista övningen borde vara en där hon kommer in med full fart för att få en bra minnesbild till nästa gång. Japp, en film hade varit nåt!

http://www.ryegates.se

karin

13 mars 2012 06:50

Hoppas också det kan hjälpa till att få fart på henne. Får passa på vikten bara.

Jag känner att jag måste pressa henne lite fast hon inte vill, annars kommer jag bara att kunna göra en övning och sen inget mer. Men hon har inte den där lågan i blicken, vilket känns lite tråkigt. Hoppas som sagt att det kommer.

 
Helena

Helena

13 mars 2012 05:46

Haha, ja det ger ju curling ett helt annat innehåll ;-) synd som sagt att det inte finns på film ;-) Kan tänka mig att lilla damen såg lite förvånad ut. Kram!

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards