karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

Misströstar

Av karin - 22 mars 2012 18:24

Miso är inte kul att arbeta med, och ser inte ut som om hon tycker det är roligt att arbeta. Idag på kursen gjorde hon det hon skulle, mer eller mindre och med lite tvång, men helt utan entusiasm. Återigen funderar jag på om hon inte skulle må bättre hos någon trevlig aktiv familj som inte vill träna och tävla. Hon är en jättefin hund, lydig och väldigt anpassningsbar. Går att ha med överallt och är väldigt bra med andra hundar. MEN förutom en familjehund så ville jag ha en att träna och tävla med.


Gick tillbaka i bloggen för att se hur förra löpet var, eller snarare hur länge hon var seg då. 25 februari började hon att löpa. 19 april (53 dagar efter att löpet började) skrev jag att Miso var väldigt trött, alltid hungrig, tigger och väldigt ojämn i ork och fart. Ibland orkade hon springa ibland segt som kola. Under våren gick vi kurs i Ågesta med varierad fart, blev dock bättre med tiden. 17 maj (81 dagar efter löp - alltså nästan 3 månader efter löpets början) skrev jag att Miso hade fått farten tillbaka.


Vi är nu ca 53 dagar från löpet som började 29 januari, så i andra halvan av april kanske vi är på bana igen :-/ Jag tänker nog ringa och säga upp min plats på de WT som ligger i början av april. Känns inte som så stor idé att åka iväg på dessa. Sen blir det troligen kastrering i början av maj.


Det är så frustrerande när jag känner att jag vill så mycket och att jag faktiskt kan så pass mycket nu, så jag skulle kunna få ordning på en hund.


På söndag blir det i alla fall agilityträning med Wilmenlund. Det ska bli spännande, där tryter inte krafterna i alla fall, och det gör inget om W känner för att "lufta lungorna" hela tiden heller.

 
 
Annika, Indy o Diesel

Annika, Indy o Diesel

22 mars 2012 20:38

Jag lider med dig på alla plan! Det är jätte jobbigt att ha dessa kval!
Jag förstår att det är jobbigt och du vet vad jag skulle ha gjort i ditt ställe=omplacering. Vad tycker Annica?

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

karin

22 mars 2012 21:55

Jag har inte pratat med någon om omplacering, bara funderat fram och tillbaka vad som är rätt för mig och vad som är rätt för Miso.

Om jag skulle omplacera henne så måste det vara helt rätt familj. Jag skulle inte kunna sätta ut henne på t ex Blocket.

 
Annica

Annica

23 mars 2012 05:11

Det är ju förstås ditt val o du ska inte ha en hund du inte trivs med. Men du tyckte ju hon var på gång innan löpet, om det hon hade då var "good enough" kanske du ska avvakta m omplacering tills du har kastrerat henne?

http://www.ryegates.se

karin

23 mars 2012 07:04

Att omplacera henne är inget jag skulle göra lättvindigt. Det är heller inget jag har kommit på nu utan funderat på i ett års tid. Det är heller inget jag ännu har beslutat att göra.

Frågan är om "good enough" räcker och ska jag träna en hund som inte tycker det är kul, en hund som helst springer i skogen utan krav?

De som känner mig vet att jag är en tålmodig person. Men hur mycket känslor, tid och pengar ska jag investera i en hund som inte vill. Kanske mer rättvist mot mig själv och Miso att ta bestlutet nu när hon fortfarande är ung? Jag kan säkert fortsätta att träna och utveckla henne i långsam takt, men kommer vi att kunna tävla och komma framåt där? Eller blir det bara lite aktivering där jag får hålla mig från att krypa ur skinnet.

Jag kan inte ha tre hundar utan då får jag vänta kanske 6 år innan jag kan köpa nästa hund som jag kan träna och tävla. Ska jag ha två trevliga familjehundar och sluta träna hund?

Jag förväntar mig såklart inte svar av någon av er på bloggen, det är bara jag som kan fatta beslut rörande mina hundar. Och jag kommer inte att omplacera någon förrän jag utrett alla andra alternativ. Dessutom måste det i så fall vara en familj jag verkligen känner kan ge Miso det allra bästa. Hon är verkligen en okomplicerad hund och i ärlighetens namn mer rättvist att omplacera en sådan än en s.k problemhund.

Men som sagt, det är INTE ett lätt beslut att ta.

 
annika

annika

23 mars 2012 08:59

åå jag förstår din frustration.. Tyvärr kan ju livet med tik va lite jobbigt pga löp.. Jag förstår hur du känner, man vill men inte vovven.. Jag tycker absolut att du inte ska ge upp än, kolla upp efter dessa dagar om hon piggnar på sig, och ska hon inte avlas på så kan ju en kastrering vara nåt att överväga.. Hon är ju en familj medlem, och inte en maskin.... Men det är ju min åsikt..Lycka till och krama om busarna! Kram från knas

http://annikasvovvar.se

 
Ingen bild

Maria&Texas

23 mars 2012 17:20

Vill bara säga att jag hoppas innerligt att du beslutar dig för att först kastrera och sen behålla... Men jag förstår hur du menar, kramar från mig och Texas.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Skapa flashcards