karinochwilma

Alla inlägg under mars 2012

Av karin - 4 mars 2012 21:54

Ikväll var jag och Wilmenlund på ridhusträning. Förutom lite väl mycket hästskitsätande så hade vi en riktigt bra träning. Jag körde en massa konstiga kedjor av moment och transporter, huller om buller. Hon skällde vid några tillfällen i fjärren, men var i övrigt tyst. Ju mer fokuserad hon blev, desto mindre blev bajsätandet också. Det kändes riktigt bra.


Jag avstod platsliggningen eftersom några av Wilmas orosmoment, hundar hon har svårt för var med. Jag vill inte riskera att någon av dem skulle ha gått fram till Wilma. Vi fortsätte att kedja moment i andra änden av ridhuet.


Det verkar som om min träning med stadga/vara still med svansen - inte pipa, har hjälpt. Nu kunde jag ställa henne och gå runt henne och t o m kasta bollar framför, under, bakom etc. Hon stod still! Förut har hon trippat lite på stället och definitivt vänt på sig och flyttat på sig då jag gått runt henne.

Av karin - 1 mars 2012 15:08

Eftersom jag vill ha igång Miso och hade hoppats på att detta löpet skulle bli annorlunda än det första, så anmälde jag oss till en jaktkurs, 8 veckor framöver.


Meeeen Miso är seg. Ofrånkomligen seeeeeg. Inte som vid förra löpet, men det går inte att jobba med henne. Efter två linjetag var hon slut i huvudet. Vi försökte med markeringar men det blev inte mycket bättre. Hon måste bära omkring på åtminstone 15 valpar, för det är JÄTTEjobbigt!!!


Nu har jag börjat med Galastopen i hopp om att det ska häva segheten. Jag har också tagit beslutet att kastrera henne i vår. Det här är INTE kul. Jag tyckte att vi hade börjat att komma igång lite i höstas med jaktträningen och att hon började få upp farten och tyckte det var kul. Men nu är vi tillbaka på ruta ett. Givetvis så har hon väl inte glömt det hon lärde sig då. Men vi går inte framåt just nu. Och jag blir otroligt frustrerad.


Någon som däremot tyckte att det var perfekt när Miso inte orkade, var Wilmenlund. Hon fick rycka in som stand-in. Full fart ut och löste alla uppgifter med en fart och iver värdig en tollare. Så det får bli henne jag kör nu några veckor framöver i hopp om att Miso kommer igen.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards