karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 april 2012

Agility

Av karin - 22 april 2012 11:48

Jag och Wilmenlund börjar agilitykurs nästa vecka. Har ju inte haft jättemycket tid de senaste veckorna att träna, men man kan ju alltid träna på lite kontaktfält och sånt.


Jag har tränat inne med att hon har fått backa upp på en låda och sen duttat på nostarget på golvet framför frambenen. Det har hon förstått. Idag på klubben försökte jag först att få henne att stå med bakbenen på bänken till fikabordet och targeten på marken. Det blev lite för högt tyckte Wilma, eller hon förstod inte riktigt vad jag ville. Jag hittade en lägre sten och kunde ha targeten på marken, och då gick det bra. Sen fick hon hoppa upp på bänken och då ställde hon sig själv med bakbenen på bordet och framtassarna på bänken. Jag lade targeten mellan hennes framben och så fick hon stå där och dutta med nosen. Tänkte att det blir lite likt balanshindret och A-hindret.


Sen har jag börjat att träna att skicka henne ut från mig från både vänster och höger sida. Hon har fått runda en lyktstolpe antingen från höger eller från vänster. Först stod jag helt nära lyktstolpen och på slutet ca 3-4 meter ifrån.


Wilma har jättesvårt att släppa min vänstersida, hon går som klistrad där. Idag fick hon gå på min högersida hela tiden i tempoväxlingar och i höger och vänstersvängar. Kommer hon lite efter så glider hon lätt över på vänster sida. Ingångar på höger sida är jättesvåra, då blir det en liten snurr istället om jag inte visar in henne rätt.


Det blir en utmaning med handling från båda sidor, men det är kul att pilla på de här små detaljerna som kommer att kunna vara till hjälp sen.


MISO

Miso är jättepigg och vill gärna springa och leka. Jag körde ett väldigt kort lydnadspass med henne med bara fritt följ. Får vi bara komma igång och träna så ska vi nog få ordning på lydnaden också. På torsdag tar vi bort stygnen och efter det så ska hon vara fit for fight!

 
 
Helena

Helena

22 april 2012 20:04

Kul att du kommit igång med agilitymomenten eller delar i momenten!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annika, Indy o Diesel

Annika, Indy o Diesel

22 april 2012 21:06

Häftigt att ni börjat köra agility! Fortsätt skriva om hur du tränar in olika handling grejerna. Kanske det kan bli agility med någon av hundarna i framtiden! ;-)

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

karin

24 april 2012 07:44

Jag hoppas lära mig massor på kursen, men det är kul att klura på egna saker. Säga vad man vill om Wilmenlund, men lyhörd är hon för små små gester. Jag måste verkligen tänka mig för så att jag inte viftar i onödan för då är hon både på vänster och höger sida samtidigt :-)

 
Helena

Helena

22 april 2012 22:33

Vilja blev lite lessen och bad mig hälsa att hon inte alls vill vika servetter, hon vill ju träna agility med dig och wilma!

http://holmstorp.bloggagratis.se

karin

24 april 2012 07:41

Klart tanterna ska köra agility, men det blir nog du som får springa med henne ;-)

 
Annica

Annica

24 april 2012 01:49

jag repeterar, Vilja kan inte prata! Roligt med agility för racerWilma och härligt att Miso är pigg!!!

http://www.ryegates.se

karin

24 april 2012 07:38

Hundar pratar med mig! I lördags sa Vilja "jag ser inte dig, och även om jag gjorde det så tycker jag att du kan sätta dig ner och ta en fika, så sköter jag resten"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Skapa flashcards