karinochwilma

Direktlänk till inlägg 18 juli 2012

Testat min nya "filosofi"

Av karin - 18 juli 2012 19:40

Idag tränade jag/Miso och Annika/Indy. Vi körde med både vilt och dummy. Jag hade ju bestämt att ha fokus på fart och känsla och det blev en riktigt bra träning.


Först tog jag med mig Miso och lade ut ett linjetag, gick sen tillbaka ca 30 meter. Annika stod ytterligare 30 meter bort bakom mig. Jag skickade Miso på linjetag och vände mig om så jag stod med ryggen mot henne bara för att kunna vara neutral och att hon själv skulle jobba sig mot mig. Jag tänkte att hon kunde få fnula på och byta om hon ville och sen själv ta initiativet att komma till mig. Annika gav mig ett litet tecken när hon var på väg tillbaka så att jag kunde lägga på en inkallningssignal. När hon sen kom till mig så lekte och kelade vi en stund. Sen fick Annika kasta en markering som Miso fick ta. Vi gjorde om samma sak en gång till. Annika sa att Miso hade bra fart båda gångerna och gjorde ingen tendens till att byta.


Sen fick Annika ställa sig strax innan där linjetaget legat. Jag skickade henne på ett tomt linjetag och blåste stoppsignal, Annika kasta en belöningsdummy när Miso stannade upp. Miso blev helt klart berörd och fundersam på att Annika stod där. Det är något jag måste jobba på att hon kommer över. Till att börja med så kan jag konstatera att medhjälpare hädanefter inte får säga till eller påverka henne på något sätt, de måste var neutrala. Inte heller jag får bråka på henne i detta läge, jag får se till att lägga upp övningarna så att hon klarar av dem.


När vi körde markeringar med vilt så sprang Miso ut med bra fart. Även nu vände jag mig om. Men som Annika konstaterade så betedde jag mig annorlunda vid viltträningen. Jag började gå och såg enligt Annika lite "skum" ut. Vi provade ingen och att jag skulle stå helt still när Miso kom fram till mig så slängde jag mig på marken och kel/busade med Miso, medans hon hade viltet i munnen. Det fungerade mycket bättre.


Jag tror jag är något på spåren och är mycket nöjd med dagens träning. Jag får hädanefter se till att lägga upp övningarna bättre så att de passar Miso. Jag måste bli mer oförutsägbar, och bara göra övningarna typ linjetagsövningen en eller två gånger.

 
ANNONS
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

18 juli 2012 23:27

Härligt att det funkar!!!
Kram

http://fantasticdog.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

21 juli 2012 18:58

Vilket bra "kvitto" så där på direkten... låter helt klart som att din filosofi funkar!

http://stadsflattarna.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se