karinochwilma

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2012

Valpträning

Av karin - 5 augusti 2012 21:51

Att jag har så svårt att komma ihåg. Jag vet ju att Miso behöver helt annat upplägg på övningarna när vi tränar med andra. Jag glömmer bort att vi måste ta minst två kliv bakåt och anamma valpträning. Igår när vi tränade med Helena och Annika så skulle vi köra samma övningar som i torsdags. Linjetag och sök, dessutom körde vi markeringar.


Linjetaget låg på exakt samma ställe som i torsdags. Eftersom mitt huvudmål då var att Miso skulle få avdramatisera att det står folk ute i terrängen så fick hon då springa och ta godis från medhjälparna. Nu bad jag Helena och Annika att bara ställa sig mellan oss och målområdet. Miso hade väldigt svårt att släppa H+A, men denna gång berodde det inte på att hon var osäker på om hon skulle få sig en åthutning. Denna gången var det förväntan på att hon kanske skulle få springa till tjejerna och få godis. Man kan nog säga att hon numera ser medhjälpare som en resurs (godisautomat)... Det var svårt att få henne att springa ut på linjetaget. Jag skickade henne på två, båda långsamma så vi bröt där.


Istället så satte vi en godisskål i höggräset och då blev det fart på de fyra tassarna, andra skicket gick t o m snabbare än det första.


Sen körde vi dubbelmarkering på linje. Miso tog dem klockrent och med bra fart. Blev lite störd av hästarna i hagen intill, men löste uppgiften bra.


På söket gick hon ut men kopplade inte på näsan alls. Efter att de andra var klara så gick Annika ut och motiverade området och efter det gick Miso ut och plockade in fyra dummys.


Idag åkte jag till klubben och tränade linjetag och dirigering mot godisskålar. När jag kallade in Miso så hade jag bundit fast en dummy på kopplet som jag viftade med och drog efter mig. Miso hade full fart in och fick jaga efter/leka med dummyn. Omvänd ordning alltså. Jag behöver höja motivationen att springa ut på linjetag, därav godiset och jag måste höja värdet på dummyn, därav en massa bus med dummyn.

 

Sen körde jag höger, vänster och ut mot godisskål. Hon är inte dum den lilla damen. Kan alla tecken, men tycker att det är måttligt intressant. 

 

Sen gick vi ner till vattnet så att hon skulle få bada. Till skillnad från annars så ställde hon sig i vattenbrynet och tittade på mig. Jag tog en dummy och kastade ut. Hon apporterade in så att jag fick den i handen, och fick som belöning en ny dummy kastad. Några gånger släppte hon den och då tog jag tillbaka henne till vattenbrynet så att hon fick apportera den hela vägen in till mig. Några gånger t o m skakade hon sig men höll kvar dummyn i munnen. Det känns som om hon på bara två träningar har förstått vad jag vill. Som sagt, hon är inte dum fisen. Bara selektiv med vad hon tycker är roligt/värt besväret.

 
ANNONS
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

7 augusti 2012 11:39

Härligt att godisskålarna fungerar!! Bra tänkt med dummy i snöre!!

http://annikawesterlund.com

 
Martin

Martin

29 september 2012 19:06

Intressant input på valpträning

http://www.hahund.se/valptraumlning.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se