karinochwilma

Direktlänk till inlägg 10 september 2012

En lyckad helg i sökskogen

Av karin - 10 september 2012 20:54

I helgen var vi med NBK på sökläger i Fliken. Jag hade tänkt ta med Miso, men på fredagsmorgonen hade vi en liten olycka här hemma då Miso förmodligen sprang in i byggställningen och fick ett djupt hack i huvudet. Veterinären sa att man kunde låta det vara men hon tyckte det var ganska djupt och att det skulle läka snabbare och snyggare om man sydde några stygn. Nu ser Miso ut som en liten munk.


Efter turen hos veterinären bestämde jag att lämna Fisen hemma och ta med Wilmenlund i stället. Lyckliga Wilma som följt mig som en svans hela förmiddagen när jag försökte packa.


Vi gick en prova-på-kurs i sök för fem år sedan, sen har vi inte gjort det alls. Wilma tyckte det var sjuuuuukt roligt!!!! Tänk att alla låg där i skogen och lekte med bollar, bara för hennes skull. Hon letade snabbt upp figgarna och blev lite förbannad när belöningen inte kom snabbt nog.


När vi skulle göra en markeringsövning som gick ut på att hundarna skulle förstå att de skulle ta lösrullen så tog Wilma den från figgen, spottade irriterat ut den i huvudet på henne och skällde för att få bollen. Stackars Susanne sa att det gjorde riktigt ont att få rullen tillbaka i ansiktet :-p


Wilmenlund är otålig och försöker ta närmaste väg till belöning :) Det ska vi ändra på.


Nu ska vi få till en sökgrupp så att vi kan börja träna. Jag tror att sökträningen kommer att vara jättebra för Misos självsäkerhet, då hon kan vara lite osäker på kastare då vi tränar jakt plus att hon är lite spökrädd. Det ska bli jättespännande att testa henne.

 
ANNONS
 
Annica

Annica

13 september 2012 00:35

Kul med kurs, tråkigt med munk-Miso!

http://www.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

15 september 2012 22:20

Vad kul att testa på annat, men trist att det inte blev Miso som det var tänkt. Men stand-in:en hade ju kul. Ha ha, snacka om att Susanne måste ha blivit lite paff när lösrullen kom i retur!

Hoppas Miso snart är fit-for-fight igen!

Kramizar

http://stadsflattarna.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se