karinochwilma

Direktlänk till inlägg 28 september 2012

Lite träning

Av karin - 28 september 2012 20:31

Nu är det husbygge som gäller för hela slanten. Vi kör hårt all ledig tid. Jag har smitit iväg för lite hundaktiviteter, men för husfridens skull får jag begränsa min bortavaro så mycket som möjligt. Låter farligare än vad det är Peter är en väldigt tolerant man, det är mest jag som känner att jag lämna honom i sticket hela tiden.


Med Wilma har jag tränat slalom. Det börjar att ta form, t o m i kombination med hinder före. Men jag upptäckte idag att hon har mycket svårare för slalomen om jag går på andra sidan så att pinnarna är mellan oss. Det gäller att träna allsidigt, annars kommer det att bli ett problem. Hon ska ju klara det oberoende av var jag är.


I onsdags träffade jag Annika för en lektion med Miso. Hon kan mycket, men jag är fortfarande inte nöjd med attityden (även om den blir bättre och bättre). Jag kände att jag behövde en liten knuff i rätt riktning och fick lite bra tips av Annika. Vi har tränat på FF, snabbare läggande och tvåans apportering. Bara på några dagar och med endast några minuter träning varje dag så har det blivit mycket bättre.


Jag är så glad att få den hund jag ville ha från början. En arbetsvillig och behaglig hund. Vi är på gång.


Idag kokade jag hönshjärta, gisses vad de gick igång på det. Det luktar verkligen apa och jag tycker att det luktar hela tiden fast jag inte sitter i samma rum, eller ens hus, som kastrullen. Men hundarna gillar det ju. Vad gör man inte för de små liven?!!!

 
ANNONS
 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

28 september 2012 21:44

Vad härligt att läsa att det går framåt med Miso! Att träna bara några minuter i taget eller per dag tror jag är en stor del till att våra hundar är mer taggade nästa gång. Ser ofta på Lhyra att när jag bryter henne när hon har som roligast går träningen efter oftast mycket bättre :)
Hönshjärtan... vart får du tag i dessa? Funderar själv på att tillaga något sånt där äckligt men vet inte riktigt vart jag ska köpa.. Lever gör jag aldrig någonsin om, luktade apa i huset i flera dagar.

http://sarate.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

29 september 2012 20:18

Kul att mina tips ger resultat!!! Hojta till när det är dags för en uppföljare!!

http://annikawesterlund.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

30 september 2012 21:32

Förstår att huset måste prioriteras och det går fortare om man är två!
Kul att det verkligen verkar börja lossna nu även med lydnaden.
Tålamod har fått en helt ny betydelse för mig sedan jag började träna hund!
Ny smakupplevelser kan verkligen trigga de små liven :-)
Ha en bra vecka!
Kramizar

http://stadsflattarna.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se