karinochwilma

Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Viltost

Av karin - 31 januari 2013 19:48

I tisdags tränade vi i ridhus. Efter att jag var klar med Miso fick Wilmenlund komma in och göra lite övningar. Det är lite svårt att veta vad jag ska göra med henne nu vad gäller lydnad, eftersom vi inte har några mål. Men hon tycker det är så vansinnigt roligt så jag bruka köra med henne en stund också.

Jag hade köpt en tub viltost, vilket visade sig vara genialiskt. Med en klick ost på nosen så hade hon inte tid att skälla och därmed inte heller gå upp så mycket i varv. Att hunden slickar är ju dessutom lugnande. Vi kunde genomföra träningen utan ett ända skall och hon utförde allt jättefint.

Idag fick hon också träna lite och jag satsade på stadga, både med hakan i backen och i stående. Hon skulle frysa i position. Det gick riktigt bra, även där utan att hetsa upp sig. Nyttigt för den lilla stollaren.

Med Miso går det framåt, hon har en fin attityd och tycker numer att det är roligt att träna. Det där livströtta hon hade (som iofs var bra i platsliggningen) är borta och jag kan nu köra fler repetitioner utan att hon går ner sig så fort.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nilla

1 februari 2013 09:28

Hur funkar det med viltost? Sätter du en klick uppe på nosen? Skulle vilja testa på min hund som är ganska ivrig och skällig när vi tränar. Hon älskar att träna och går upp i varv och skäller.

karin

1 februari 2013 21:54

Jag klämmer ut en liten dutt och det hamnar ofta lite utanför munnen. Sen måste hon ju slicka även om det mesta hamnar i munnen, eftersom det är lite kletigt. Men jag har faktiskt hållit hennes huvud och lagt en liten klick ovanpå nosen precis innan vi gått in i ridhuset eftersom hon jagar upp sig redan innan vi går in.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se