karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

Wilmenlund – min lilla agilitystjärna!

Av karin - 22 februari 2013 15:33

Idag var vi i ponnystallet och tränade agility igen för första gången på några veckor. Med mjukosttuben redo så klämde jag dit en dutt bredvid nosen innan hon fick hoppa ur bilen. Hon har fullt sjå att slicka då och hinner inte jaga upp sig för att vi är på ett ställe hon älskar, på hästarna och i förväntan på vad vi ska göra.


Idag körde vi raksträckor och in i tunnel. Hon vill ju gärna vända sig om i språnget över hinder för att se om bollen ska komma flygande över huvudet på henne. Därför så lade jag ner bollen i slutet av hindrena. Hon tycker att det är kul att hoppa hinder så det är liten risk att hon ska smita förbi utan att hoppa. På detta sättet så kan jag klämma i med "fram" för att mana på henne och lära Wilma att hon måste lyssna på kommandona. Åt andra hållet då hon skulle avsluta med en tunnel går det inte att lägga bollen i slutet av tunneln (den var böjd tillbaka mot hindren), så där fick jag följa med en bit så att jag kunde kasta bollen när hon kom ur tunneln.


För att kunna skicka henne från längre håll tog jag hjälp av en kastare som skulle kasta i slutet av tunneln. Men Wilmenlund struntade då i tunneln och sprang direkt fram till medhjälparen. Jag fick flytta närmre så att jag kunde dirigera in henne i tunneln. Har hon bara fattat och lyder kommandot "genom" så kan jag backa och skicka henne från lägre håll över fler hinder.


FISEN

Igår var vi i inomhushall och tränade. Jag fick hjälp att bli kommenderad igenom hela programmet. I linförigheten så går vi nu raksträckor och heltom där medhjälparen talar om när jag ska belöna. Detta för att jag ska kunna trava på utan att titta på Miso. Tanken är att hon ska hänga på mig, inte jag vänta in henne. Det går riktigt bra och hon börjar att kunna sortera på kommando "ligg" och "stå". Det jag måste träna mycket på nu hela tiden är att hon spontant ska sätta sig bredvid mig inför momenten så att jag slipper tjafsa. Miso har aldrig gillat att sätta sig inför att hon ska göra något så detta får jag lägga mer krut på. Kan tyckas vara en löjlig sak, en treårig hund måste ju kunna sitta. I övrigt så måste vi börja kejda och bättra på uthålligheten. När Miso går fint så går hon i bra position och har fina ingångar, men hon tappar lite efter för lång träning.


För att det inte ska bli för tråkigt att tjata med ettans moment så tränar jag även tvåans, när vi väl börjar att tävla så har vi förhoppningsvis bra grunder för att kunna gå vidare ganska snabbt. Men jag har bestämt mig för att inte tävla i ridhus. Det är för mycket frestelser där, onödig störning som är svår att konkurrera med. Så tävlingsdebuten får vänta en stund, jag har inte bråttom.

 
ANNONS
 
Helena, Vilja & Lystra

Helena, Vilja & Lystra

22 februari 2013 19:03

Det börjar bli några inomhustävlingar här redan i mars och i april börjar utomhustävlingarna. Snart är det vår och i maj är det många utomhustävlingar! Skall bli kul att heja fram er i vår! Kram

http://holmstorp.vimeddjur.se

 
Linn & Nässla

Linn & Nässla

22 februari 2013 21:09

Här har vi en tävling inomhus i mars utan hästskit men varmt och skönt :)

http://Www.hundlycka.bligspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se