karinochwilma

Direktlänk till inlägg 1 mars 2013

Miso, nya platser och tvåans apportering

Av karin - 1 mars 2013 07:22

Nu har jag provat att träna Miso i några inomhushallar. Jag förstår att hon påverkas ganska mycket av nya miljöer och det som är obekant. Hon är ju aldrig utåtagerande, t ex vid ett tillfälle var det några som tränade IPO intill och lät väldigt mycket. Hon gjorde det hon ska, men med mer eftertänksamhet. När vi var nästan klara med vår träning och jag släppte fokus på henne för en stund så var hon tvungen att gå och titta vad som hände på andra sidan (genom gallret)). Så nu när vi har kommit igång och jag börjar att få en riktigt bar attityd är det dags att flytta ut träningen på så många ställen som möjligt.


Jag har hållit på och försökt få Miso lite snabbare i tvåans apportering. Nu har jag brutit ner momentet i fler delar.

1. hon får sitta och hålla apportbocken, jag går ifrån henne och ger frikommando att ta pipis i min hand

2. hon får springa ut och hämta apportbocken hos medhjälpare och sen frilkommando att ta pipis i min hand


Den första för att hon ska galoppera snabbt in med apporten i munnen, den andra för att få ett snabbare och korrekt gripande.


Det har fungerat bra och nästa steg är att hon självmant ska snabbare och snabbare vända sig om från medhjälpare och springa till mig som håller på belöningen lite längre. Steget efter det är att medhjälparen håller apportbocken vid marken.

 
ANNONS
 
Helena, Vilja & Lystra

Helena, Vilja & Lystra

1 mars 2013 09:40

Det verkar ju som en metod som fungerar så vi kör några svängar i eftermiddag igen. Ja man tror ju inte att en hund som ser så cool ut kan vara miljöpåverkad men det är ju.som med hennes mor som ser så cool ut i.passiviteten i jakten och sen fullkomligt exploderar.... Kram vi ses i em!

http://www.holmstorp.vimeddjur.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se