karinochwilma

Direktlänk till inlägg 4 mars 2013

Fisen och vittring

Av karin - 4 mars 2013 23:29

Nu har jag börjat att träna in vittringen med Miso. Med Wilma körde jag gömma pinnar i gräset och öka på svårigheten + nostarget på post-it-lappar.


Nu provade jag då man lägger ut odoftade pinnar och godis mellan. Första passet körde jag fem gånger med godis mellan och sen provade jag att lägga ut en indoftad. Första försöket tog hon den klockrent, andra försöket blev hon lite slarvig och haffade åt sig första bästa pinne. Jag gick tillbaka och lade godis mellan pinnarna.


Andra passet några timmar senare började jag återigen att lägga ut godis mellan pinnarna fem gånger, sen återigen med en indoftad. Nu tog hon rätt pinne tre gånger, sen blev hon slarvig och hafsade åt sig första bästa.


Hon har alltså förstått att hon ska ta den indoftade, men inte hur viktigt att det är just den, utan chansar.


Kul att börja med något nytt, som ändå inte inkräktar/stör ettans moment.

 
ANNONS
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

5 mars 2013 12:06

Visst är det kul att lära in nya moment. :) Det bästa som finns. Pebbels kan också bli sådär ivrig i vissa moment så jag brukar bara köra en gång per pass. Eller så gör jag något emellan och återgår till momentet senare. Det kanske funkar på fisen också? :)

http://fantasticdog.com

karin

6 mars 2013 23:07

Ja ibland är det nog bra att låta saker sjunka in.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se