karinochwilma

Direktlänk till inlägg 26 mars 2013

Jaktträningen har dragit igång

Av karin - 26 mars 2013 13:46

I söndags träffade vi gänget för vårens första jaktträning.


Vi lade upp ett gigantiskt sök i skogen och ett linjetag på isen.


Miso fick ta linjetaget först och hade full fart ut fast jag fick skicka om och korrigera henne för att hon bytte dummy och tog två och kom in med. Sen gick det jättebra och jag kunde skicka henne flera gånger utan att hon mattades/lade av.


Söket däremot var hon helt omotiverad och tog efter påtryckning in två stycken.


När vi avslutade jaktträningen förra hösten hade vi ju inte hunnit träna så mycket så jag har varit nyfiken vad som har förändrats i och med kastreringen förra våren.


Markeringarna har hon ju alltid tyckt varit roliga och har haft god fart ut till. Det andra har inte fungerat särskilt bra. Så jag bestämde mig för att fokusera på linetag, sök och dirigeringar nu ett tag.


TRÄNING SÖNDAG 24/3

Jag lade upp ett motiverat sök ca 40x30 meter med 8 dummys i öppen skog. Miso hade god fart ut på 6 av skicken, sen fick jag truga ut henne på de två sista.


Jag hade lagt upp ett omitiverat linjetag, ca 60 meter med 3 dummys och ca 40 meter med en dummy på ett annat ställe. Hon hade god fart ut till alla fyra.


TRÄNING MÅNDAG 25/3

Omotiverade linjetag på två ställen med 3 dummys vardera. Första skicken stannade hon för tidigt och började lukta vid en stor trädgren så jag fick kalla in och göra om. Vid ett tillfälle så bytte hon så jag fick sätta tillbaka henne och kalla in med dummy i munnen. Trots detta strul så fortsatte hon att jobba, vilket jag är så glad för och när vi fick till allt rätt så gjorde hon det riktigt bra.


TRÄNING TISDAG 26/3

Ett motiverat sök 50x20 meter i öppen skog, 8 dummys. Bra fart ut och in på 7 av skicken. Det 8:e skicket som också var dummyn som låg närmast valde jag att göra ett linjetag (ca 30 meter). Hon hade god fart ut, sprang rakt, stannade på min stoppsignal och tog närsökssignalen!


Jag ska fortsätta att köra i öppen skog och lägga ut söken själv ett tag till. Sen ska jag ta hjälp att lägga ut dummys av någon annan, fortfarande i öppen skog. Sen gå tillbaka till att lägga själv i snårigare och tätare skog och sen ta hjälp av någon annan att lägga ut i snårig och tät skog. Jag vill testa skillnaden, hur det påverkar henne hur miljön ser ut, vem som lägger ut och om det finns andra hundar med. Nu är det viktigt att hon förstår vad söket är och får upp motivationen för det.


Om två veckor är det läger med alla Ryegateare och då hoppas jag att vi har lyckas lösa upp lite knutar så att vi kan vara med på ett annat sätt.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

26 mars 2013 16:11

Heja Fisen friskt humör det är du som susen gör!

http://holmstorp.vimeddjur.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se