karinochwilma

Direktlänk till inlägg 1 april 2013

Träning med jaktgänget

Av karin - 1 april 2013 16:11

Det är så kul att ha kommit igång med jaktträningen igen och vårt träningsgäng är så trevligt, det gör så mycket att ha bra och peppande människor runt sig.


Nu i veckan har jag fokuserat på att motivera upp söket. Först genom att själv lägga ut dummys, sen fick Peter lägga igår och idag lade Anki, som inte Miso känner så jättebra, ut 8 dummys. Jag har valt att lägga upp söken ungefär likadant för att kunna se var någonstans det brister.

Miso jobbade på bra och tog in 6 av 8 dummys (mina egna). Det man kunde se idag var att hon föredrog de stora istället för de små. Hon bytte en gång. Nästa gång jag lägger ett sök ska jag lägga ut söket själv och bara ta små dummys för att se om motivationen och farten sänks.


Nästa övning vi gjorde var en dubbelmarkering där markeringarna landade på linje från oss sett. Miso började med att ta den längst bort och kom in till mig med bra fart, hon hade även bra fart ut på den andra och spikade den direkt. Under tiden Miso var på väg in till mig med dummy 2 så satte Helena ut ett linjetag men stog kvar lite dold i buskarna. Miso sprang med god fart rakt ut mot dummyn, men när hon såg Helena så saktade hon av och gjorde en undvikande lov förbi dummyn. Jag blåste då en stoppsignal och närsökssignal med handtecken. Hon stannade direkt på stoppsignalen och tog sen dummyn och kom in. Hon är alltså fortfarande osäker på människor som står ute i terrängen. Även om detta var Helena som hon ju känner så väl och tycker så mycket om så valde hon att göra en undvikande manöver.

Pratade med Annica, vår uppfödare och vi konstaterade att det är ganska logiskt och sunt för en hund som står ganska lågt i rang, hon vill inte störa sig med någon genom att ta någon annans dummy. Förhoppningsvis så blir Miso lite modigare och mer girig med tiden då motivationen också blir större. Hennes osäkerhet och undfallenhet kan vara lite av en kvarleva från hennes löpsega dagar då alla försökte att pusha henne att ta dummysar. Hennes reaktion då var att bli ännu mer disträ och göra andra saker. Jag ska nog fortsatt be folk att inte säga så mycket. Med tiden så tror jag hennes dådkraft kommer.


Det jag kan konstatera är att all tid och träning jag har lagt ner i hennes tidigare liv faktiskt har gett resultat. Nu ser jag snabbare framsteg och förbättring för varje träning. Bara att forsätta och träna så kommer pusselbitarna att falla på plats.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

1 april 2013 18:55

Det är så roligt att se Miso jobba nu det riktigt värmer ett "mormorshjärta" att se hennes (era) framsteg för varje dag/träning som går!! Tänk va härligt att du nu ääntligen får skörda allt du har sått, det är du så väl värd!! Lilla fisen <3 som trodde det var Helenas/min dummis som låg där men sen fattade hon att den var till henne och då minsann.....

http://holmstorp.vimeddjur.se

karin

3 april 2013 12:11

Ja visst är det kul! En helt annan hund och attityd. Så himla skönt att det går åt rätt håll och att jag får känna mig glad med min hund!

 
Annica

Annica

1 april 2013 20:04

Så härligt att ni är på rätt spår!! Ses på fredag *längtar*

http://www.ryegates.se

karin

3 april 2013 12:10

Ja det ska bli roligt, och intressant hur hon reagerar i kursmiljö med andra hundar. Nu vet jag att hon kan i alla fall.

 
Annika, Indy o Arne

Annika, Indy o Arne

2 april 2013 19:59

Sååå kul att läsa!! Underbart!!

http://annikawesterlund.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se