karinochwilma

Direktlänk till inlägg 7 april 2013

Ryegateläger

Av karin - 7 april 2013 22:33

Är nästan nyss hemkommet från Ryegateslägret i Fiskeboda. Ett 20-tal glada förare med tillika glada hundar i ett och samma hus, kan inte bli bättre. Vi konstaterade när vi åkte hem att man pratar så mycket hund och det är ett outömligt ämne. Vad folk jobbar med och var de bor har jag ingen aning om, sånt hinner man nästan inte avhandla.


Miso är en fröjd att ha med sig i såna här sammanhang. Hon bara är. Jag kan lämna henne på rummet utan pip och ljud och hon kan vara bland människor och hundar, hon är så cool.


Helgen har bjudit på en massa träning. Miso och jag var med i jaktgrupp för de som tränat lite längre. Alla hade kommit lite olika långt, men det går ju att anpassa övningarna för varje individ.


Jag har fått bekräftat mycket av det som jag har trott/tänkt och det känns bra att veta att så är fallet. Miso är helt klart påverkad av nya miljöer och människor. Jämför jag den träningen som jag har gjort i veckan nu innan lägret så är det milsvid skillnad i tempo och engagemang från hennes sida. En liten bekräftelse på att detta är en korrekt iaktagelse är den sista övningen idag.


Alla i gruppen skulle ta ett långt linjetag. Eftersom det började att bli sent på eftermiddagen och alla ville hem så tog alla sitt linjetag och åkte sen hem med sina hundar. Kvar till sist var jag, Helena med Lystra och instruktören Bitte. Från att tidigare på dagen vara lite fnulig, sysslat med annat och sen travat lite tveksam till mig så hade hon på det sista linjetaget bra fart. Jag tror definitivt att alla nya hundar och människor påverkade henne. Jag får alltså lägga lite mer krut på att träna på detta med att det är främmande människor i runt omkring. I skogen och och som sitter och väntar.


Jag kom på att jag ska försöka dra igång en sökgrupp. Förra året gick jag en nybörjarkurs i sök med Wilma, hon älskar ju människor och är inte spökigt så det gick ju fort att få ut henne i skogen att leta. Jag tror att det skulle vara en perfekt träning för Miso som är lite spökig och försiktigare. Jag ska jobba på att bygga upp hennes självförtroende och lite jävlar anamma.


En annan sak som jag tänkte på när jag kom hem var att vi nu i helgen vid några tillfällen gjorde övningar som går lite stick i stäv med den lydnadsträningen jag har sysslat med i vinter. Jag tror därför att Miso inte fattade/blev förvirrad och därmed per automatik blev långsammare och  började med avvikande beteenden. Det är precis det beteende som dyker upp nör hon känner sig pressad eller inte förstår.


Bra att veta då kan jag lägga upp träningen så att Miso lyckas, och tillföra störning vartefter. Jag tror dessutom på att träna annat som stärker henne och som kommer att gagna jaktträningen framöver. Träna sök och agility för att hon ska bli modig, och jag törs nästan inte säga det men - träna rallylydnad för att få upp samarbetet oss emellan.


Nu väntar jag bara på att Helena ska renskriva sina anteckningar så att jag kan komma ihåg vad vi gjort i helgen ;-)


(Lite valpmys  i Eskilstuna på hemvägen blev det ju  såklart också ;-)


Tack alla Ryegatare för en trevlig helg!

 
ANNONS
 
Må Bättre

Må Bättre

7 april 2013 22:59

kram på dig Karin! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den på facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du skriver så bra. Jag har länkat till dig från min blogg :-)

/Lina

kram <3

http://må-bättre.se

 
Helena

Helena

8 april 2013 14:25

Är rädd att du får vänta på mina anteckningar ;-) Jag hörde det där om rally!! Kram

http://holmstorp.vimeddjur.se

 
Annika, Indy o Arne

Annika, Indy o Arne

10 april 2013 21:52

Vi hann knappt träffas, men det känns som alla var nöjda med lägret. Kram

http://annikawesterlund.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se