karinochwilma

Direktlänk till inlägg 12 april 2013

Viltträning

Av karin - 12 april 2013 17:13

Idag körde jag och två träningskompisar viltträning. Första gången sen kanske september förra året.


Vi lade ut ett stort sök med 14 fåglar och en kanin. Miso fick börja och fick plocka in tre fåglar. En trut och två änder. Alla fåglar som jag lagt ut och troligen för att de låg närmast. Hon hade bra fart ut och in men släppte fåglarna framför mig vilket jag inte brydde mig om idag.


När de andra kört varsin gång fick Miso gå ut igen. Den första fågeln hon hittade var en korp och kom in med den. På andra skicket så hade jag förflyttat mig lite åt sidan, Miso gick tvekande ut och började gå åt helt fel håll. Jag märkte då att jag stod nära Kerstin med Jazza så jag tog in Miso och flyttade mig bort från dem. Då fick hon fart igen och hämtade in två fåglar till.


Sen körde vi en markering och sen ett linjetag som smögs ut där markeringen fallit. Miso hade full fart ut på markeringen, enligt Kerstin snabbt upptag och kom in med bra fart. Även linjetaget gjorde hon bra, sprang rakt ut (ca 50 meter), bra upptag, men sen blev hon lite osäker på Kerstin som förflyttat sig bort från platsen. Hon var tvungen och gå för att se var Kerstin var och sen kunde hon komma in till mig.


Hon släppte alla fåglar framför mig, men det brydde jag mig inte om. Idag ville jag bara se att hon tog allt och hade bra fart. Hon var helt klart påverkad av de andra och det var ju något som jag hade räknat med.


Jättekul att hon utan tvekan tog viltet och hade bra fart!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se