karinochwilma

Direktlänk till inlägg 13 april 2013

Agility

Av karin - 13 april 2013 21:56

Idag var andra kurstillfället för tävlingsförberedande Agilitykurs med Wilmenlund. Jag missade första tillfället p g a att jag var råförkyld. Kände mig bättre idag och trots motigt duggregn så tog vi oss till kursen. Det var ett kul gäng som kursade, jag tror de andra hade gått någon agilitykurs tillsammans förra året för de verkade känna varandra.


Vi byggde upp en hel radda av kombinationer och fick lära oss nya varianter. För mig är det några saker jag måste lära mig/tänka på.

1. Jag behöver inte ha så bråttom. Även om Wilma är snabb som en lite vessla så hinner jag ta mig dit jag ska vara.

2. Titta på hunden

3. Vara tydlig, vänd kroppen åt rätt håll, i rätt riktning och visa tydligt var W ska någonstans.

4. Beröm hunden även om det går snett, det är aldrig Wilmas fel, och när jag virrar bort mig så måste jag komma ihåg att tala om att hon är duktig som gör som jag visar henne.


Wilma och jag måste träna på olika svängar och kombinationer, framförbyten och raksträckor.


Det är så roligt och roligast av allt är att Wilma tycker det är så vansinnigt kul. Hon tycker ju det mesta är kul i och för sig ;-).

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se