karinochwilma

Direktlänk till inlägg 18 april 2013

Agility och rally för hela slanten

Av karin - 18 april 2013 22:28

Wilma och jag ska debutera i agility om en vecka. Blev sjukt nervös när jag fick PM:et. Det kändes ju som jättelångt bort när jag anmälde oss...


Vi har påbörjat vår kurs tävlingsförberedande agility. Wilma är jätteduktig, hon snappar upp saker så snabbt. Men det är saker som vi inte har kunnat träna i vinter, som gungan. Där känner jag mig jätteosäker. Hon går upp på gungan, men hon är definitivt inte säker och bekväm på den. Vi skulle behöva träna den MYCKET! Jag funderar på att ta en tur till Väsbyhallen nästa vecka för att få möjlighet att nöta lite i lugn och ro.


Annars har vi tränat lite varje dag. Tränat svängar, framåtsändade och idag lite slalom. Idag var vi några stycken som träffades och byggde upp en bana som var riktigt klurig, saker som vi inte har gjort förr. Vi gjorde flera olika varianter av banan och det gick riktigt bra. Jag upptäckte att jag faktiskt kan få henne att gå framåt på hinder självständigt genom att säga "fram".


RALLY

Miso och jag är anmälda till rallytävling 1 maj. Det visste jag redan från början att det inte var en jättebra idé. Vi har ju inte tränat rally tidigare. Vi satte igång förra veckan. Men hon fattar snabbt, och har nog tack vare att vi har tränat lydnad rätt så mycket kunskap att plocka fram. Det jag får jobba med är koncentrationen och kontakten. Men eftersom jag får prata med henne hur mycket jag vill så kan jag ju peppa henne mycket. Vi har hittills bara gjort enstaka skyltar och satt ihop små korta kombinationer. Jag ser det mest som ett sätt att skapa bättre relation oss emellan. Tävlingen får bli vad det blir.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se