karinochwilma

Direktlänk till inlägg 21 april 2013

Hunddag

Av karin - 21 april 2013 17:03

Vi började morgonen med att åka och lägga spår, ett vardera åt Wilma och Miso. Det fick ligga till sig ungefär en timme medans vi gick promenad.


Båda spåren var enkla i öppen skog. Det var ju ett bra tag sedan de fick spåra så jag tänkte det var bäst med ett uppfräschningspår, i alla fall för Miso. Ett vanligt appellspår, 300 meter, två vinklar, tre pinnar.


Miso ringade redan från början. Jag fick visa på spåret och ge kommando en gång till och då började hon spåra. Jag tycker att hon slog ganska mycket hela tiden, ca 2 meter åt vardera hållet. Jag lät henne inte avvika mer än så. Hon har ju inte spårat så himla mycket så det är ju bara att öva mer. Men hon hittade rätt hela tiden och jag tycker ändå att hon har förstått vad det handlar om.


Wilma kröp som vanligt nästan ur skinnet innan jag hade släppt på henne på spåret. Hon plockar upp spåret själv och suger tag. Där går det som ett lokomotiv. Jag få hålla igen henne ganska mycket, är glad att hon bara väger 15 kg så att det går att hålla. Nu ska jag börja lägga lite hårda spår åt henne och öka svårighetsgraden. Detta spåret var alldeles för enkelt för henne.


Mitt på dagen så åkter jag och W till Nacka BK för lite agilityträning. Vi var fem ekipage och satte upp en klass 1 hoppbana. Wilma var jätteduktig, kunde hålla sig koncentrerad och tog banan och mina direktiv jättefint. Det vi inte är klara med är slalomet, det kan måste man ju nöta i oändlighet för att få till bra och säkert. Hon har rätt teknik, men kan lätt hoppa över någon pinne om det går för fort. Det är dessutom svårare när jag står så att vi har pinnarna mellan oss. Det ska vi fortsätta att nöta på nästa vecka.


När jag kom hem fick Miso köra lite rally. Läggande under gång och framför runt samt sitt stå vid sidan. Nu ligger båda hundarna bredvid mig och verkar rätt så nöjda. Jag är också nöjd med dagen och snart är min bil nöjd också som får sommardäck på av Peter. Sen blir det lite söndagsmys :-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se