karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 april 2013

Några Aha-upplevelser

Av karin - 25 april 2013 14:55

För det första, knappast någon aha-upplevelse, bara ett iaktagande av min egen karaktär. Det går inte att jobba när det är sol och snart vår ute. Och knäpp är jag som sitter och inne bloggar som undanflykt för att slippa jobba, det gör ju att jag än mindre får komma ut i vårvädret. Är huvudet dumt får kroppen lida.


I morse var vi ner på NBK för lite agilityträning med Marie och Kickan. Som repetition från gårdagens kurs så byggde vi upp en enkel bana med delar av det som vi hade svårt för igår. Wilma har svårt att släppa mig och gå framåt. Hon vänder sig om och frågar var hon ska. Igår råkade hon vända sig om samtidigt som hon hoppade in i däcket, varpå hon sen inte ville hoppa i däcket.


Idag bad jag Marie stå i slutet av hoppkombinationen med däcket som sista hinder, så att Wilma skulle ha fokus framåt på belöningen som Marie hade. Det hjälpte och det verkar som om den knuten löstes upp.


Sen slalomet, den eviga stötestenen. SUCK! vad svårt. Wilma har nu börjat att få bra teknik, men även där vänder hon sig om för att fråga mig och då är det lätt att hon missar några pinnar. Speciellt om det är hopphinder innan så att hon har lite fart. Marie fick ställa sig i slutet av slalomet så att Wilma skulle ha fokus framåt. Sen kom jag på mig själv hur jag brukar göra. Det var här AHA-upplevelsen kommer in.


Jag belönar direkt efter sista pinnen. Det gör naturligtvis att Wilma när hon närmar sig slutet av slalomet börjar att fråga mig när belöningen ska komma! I fortsättningen ska jag springa rakt fram efter slalomet och belöna först när vi kommit en bra bit rakt fram från slalomet.


INSIKTER

  1. Belöna slalomet långt efter att det är klart, kanske sätta ett hinder efter slalomet så att hon förstår att banan fortsätter och belöningen kommer senare.
  2. Ge kommando MYCKET tidigare för att hon ska förstå vilket hinder som ska komma, redan i hoppet i hindret innan.
  3. Vid hindret innan slalomet lugnt säga "slalom" och själv dra ner på farten så att Wilma också sänker farten, detta tills hon verkligen kan ta slalomet felfritt själv.
  4. Ta det betydligt lugnare överlag, titta dit jag ska och inte på hindret efter. Titta på och vända mig mot Wilma, istället för som nu att springa ifrån henne för att hinna komma till nästa hinder.

MISO

Miso fick köra lite rally, hon tycker inte att det är det roligaste som finns. Bitvis går hon jättefint, men faller lätt in i lukt och disträ.


Idag fick hon prova balansbommen. Hon tyckte att det var VÄLDIGT LÄSKIGT! Men med klicker och godis så fick jag henne att jobba sig upp och över hela balansbommen. Hon började t o m om och klev till sist upp själv. Modigt av någon som tycker att det är så läskigt. Jag försöker nu att bygga upp hennes självförtroende och bli en modigare hund. På söndag ska vi ha sökträning med ett gäng vi inte har tränat med förrut. Det ska bli spännande att se vad hon tycker om att det ligger okända människor i skogen.

 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

10 maj 2013 23:24

AHA-upplevelser är riktigt bra att få så man kan komma lite mera framåt :-)
Så kul att du kör töserna i agility & rally... ser jäkligt kul ut båda grenarna.
Vad bra att du försöker bygga upp Misos självförtroende. Vad gillade hon de främmande människorna i skogen då?
Hoppas ni får en härlig helg!
Kramizar

http://stadsflattarna.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se