karinochwilma

Alla inlägg under april 2013

Av karin - 1 april 2013 16:11

Det är så kul att ha kommit igång med jaktträningen igen och vårt träningsgäng är så trevligt, det gör så mycket att ha bra och peppande människor runt sig.


Nu i veckan har jag fokuserat på att motivera upp söket. Först genom att själv lägga ut dummys, sen fick Peter lägga igår och idag lade Anki, som inte Miso känner så jättebra, ut 8 dummys. Jag har valt att lägga upp söken ungefär likadant för att kunna se var någonstans det brister.

Miso jobbade på bra och tog in 6 av 8 dummys (mina egna). Det man kunde se idag var att hon föredrog de stora istället för de små. Hon bytte en gång. Nästa gång jag lägger ett sök ska jag lägga ut söket själv och bara ta små dummys för att se om motivationen och farten sänks.


Nästa övning vi gjorde var en dubbelmarkering där markeringarna landade på linje från oss sett. Miso började med att ta den längst bort och kom in till mig med bra fart, hon hade även bra fart ut på den andra och spikade den direkt. Under tiden Miso var på väg in till mig med dummy 2 så satte Helena ut ett linjetag men stog kvar lite dold i buskarna. Miso sprang med god fart rakt ut mot dummyn, men när hon såg Helena så saktade hon av och gjorde en undvikande lov förbi dummyn. Jag blåste då en stoppsignal och närsökssignal med handtecken. Hon stannade direkt på stoppsignalen och tog sen dummyn och kom in. Hon är alltså fortfarande osäker på människor som står ute i terrängen. Även om detta var Helena som hon ju känner så väl och tycker så mycket om så valde hon att göra en undvikande manöver.

Pratade med Annica, vår uppfödare och vi konstaterade att det är ganska logiskt och sunt för en hund som står ganska lågt i rang, hon vill inte störa sig med någon genom att ta någon annans dummy. Förhoppningsvis så blir Miso lite modigare och mer girig med tiden då motivationen också blir större. Hennes osäkerhet och undfallenhet kan vara lite av en kvarleva från hennes löpsega dagar då alla försökte att pusha henne att ta dummysar. Hennes reaktion då var att bli ännu mer disträ och göra andra saker. Jag ska nog fortsatt be folk att inte säga så mycket. Med tiden så tror jag hennes dådkraft kommer.


Det jag kan konstatera är att all tid och träning jag har lagt ner i hennes tidigare liv faktiskt har gett resultat. Nu ser jag snabbare framsteg och förbättring för varje träning. Bara att forsätta och träna så kommer pusselbitarna att falla på plats.

ANNONS

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se