karinochwilma

Direktlänk till inlägg 28 maj 2013

En uppdatering i kvartalet

Av karin - 28 maj 2013 21:53

Ja nu var det läääänge sedan. Jag är verkligen både dålig på att läsa bloggar och skriva själv. Var ska jag börja?


Wilma och jag startade i vår första officiella agilitytävling i april. Det gick jättebra! Jag var så himla nöjd med vår prestation. Vi startade både i agilityklass och i hoppklass. Jag tror vi kom 9:a i agilityklassen av 45 startande och 12:a i hoppklassen av 45 startande. Det var jag supernöjd med. Jag gick in med fokus på att vara tydlig och ge Wilma de allra bästa förutsättningar jag kunde. Vi skötte oss bra båda två.


Med Miso startade vi i rally nybörjaklass i Eskilstuna. Jag, Sofia och Helena åkte dit tillsammans och hade en jättemysig dag med mycket tävling och mycket prat. Alla fick uppflyttningspoäng och det kändes som ett segertåg. På väg hem stannade vi till hemma hos Ryegates och fick gosa lite med valpar också.


Nu har jag anmält Miso OCH Wilma till två rallytävlingar i sommar. Vi hade en funktionärsfest på NBK för att tacka alla som har ställt upp och hjälpt till på tävlingar. Först hade vi 5-kamp och sen grillning. Annika som inte riktigt läst hela inbjudan kom i flera decimeter klackar och kortkort kjol. Men hon är ju inte den som bangar, och eftersom hon även missat att ta med egen hund så fick hon låna en av mig. Annika och Wilma gjorde en fin rallybana och då tänkte jag att kan Annika i högklackat så måste väl jag kunna i tennisdojjor ;-) Nu tränar vi alltså, mest på att inte använda skyltarna som targets.


Med Miso har vi börjat jaktträningen. Det går riktigt bra. Hon är motiverad och verkar ha blivit lite mer säker på sig själv och medhjälpare som kastar dummys. Hon har haft riktigt bra fart och jobbar metodiskt. Det brister i dirigeringar och signalsäkerhet. Men det är också sånt som vi inte har kunnat harva så mycket i träningen. Nu blir det mängdträning.


Idag var vi på NBK och körde först lite rally, sen ville jag testa lite stoppsignaler. Den första övningen jag gjorde förstod Miso nada, det gick verkligen inte. Även om hon arbetade så blev det knas. Jag gjorde då en annan övning, även den blev halvdan. Då bröt jag och vi gick ner till vattnet så att hundarna fick bada istället. Efter det var hon superpigg och hoppade förväntansfullt framför mig. Jag tog då tillfället i akt och testade om hon kunde genomföra den andra övningen igen. Klockrent gjorde hon både linjetag och tog stoppsignaler och dirigeringar. Så skönt att vi fick ett bra avslut. Vi har haft flera bra träningar senaste veckan och det är så roligt. Vi har även kört lite vilt och det tar sig också. Det vi måste arbeta mer på är avlämningar vid vatten. Där vill hon gärna släppa och skaka.


Överlag så är jag nöjd med mina fina tjejer även om Wilma har gjort sig förtjänt av lite husarrest i veckan. Hur får man stopp på en överhungrig tollare som är snabb som en vessla och hugger som en kobra. Inga ryggsäckar med mat/godis i går säkra om Wilma får chansen.


Här hemma har vi äntligen fått (Peter har gjort, jag har fått) en altan utanför ytterdörren. Entrén är så stor så att vi kan bord och stolar. Det är en väldigt mysig plats med sol från morgon till sen eftermiddag. Åh vad jag älskar att det är sommar, jag trodde aldrig att den skulle komma i år!


Om 11 dagar har Peter semester och då hoppas jag att även jag är klar med mina jobb så att vi kan dra ut och segla. I år blir det VÄLDIGT lite bygga på semester och förhoppningsvis MYCKET segla.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annika & kvartetten

30 maj 2013 21:18

Låter som att allt verkar skoj just nu!! Härligt!! Hoppas ni får segla massor!!!
Kram från hela Fam knas

 
Ingen bild

Maria&Texas

3 juni 2013 17:23

Gud så bra det gick på er första agilitytävling, bara att inte diska sig är ju en bedrift! Så duktigt av er! Önskar er mycket segling i år och fint väder till det! Kram

 
Helena, mamma och syrran

Helena, mamma och syrran

5 juli 2013 11:20

Nu var det återigen läääängesen! Kram

http://www.holmstorp.vimeddjur.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se