karinochwilma

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2013

Träningsdag i Edsäng

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med flera olika stationer med både dirigerings- och markeringsarbete i skog på äng och i vatten. Vi fick utmana oss lite även om jag modifierade lite grann för att det inte skulle bli för svårt för Miso.


Hon jobbade jättefint hela tiden och mattades inte av förrän absolut i slutet, men då hade vi också hållt på i sju timmar så då var alla hundar rätt så slut. Det är helt fantastiskt att äntligen kunna arbeta med henne, göra många repetitioner och göra om och pusha på henne utan att hon mattas av, blir låg och lägger ner.


Att hon dessutom har börjat få så stor lust så att hon nästan har börjat att knalla ser jag som ett sundhetstecken. Såklart har jag belönat stadgan tidigare, men nu måste jag mer aktivt arbeta med den. Det har ju inte gått att träna fotgående och stadga med en som alltid har gått en halvmeter bakom och som inte har gjort en ansats till att arbeta tidigare. Det andra har fått jobba med i ettårsålderna får jag ta tag i ordentligt nu.


Hon överraskar mig med att kunna så mycket. Med tanke på hur lite jag har kunnat nöta med henne så har hon uppenbarligen tagit in det vi faktiskt har gjort. Där ser man att det inte alltid behöver vara så många och framför allt långa träningspass, bättre att göra det kort och roligt.


För mig är det absolut viktigt att jag gör övningarna rätt så att vi båda går bort från träningen med ett leende på läpparna. Jag vill inte behöva bli arg eller besviken eller bråka på henne för mycket. Självklart vill ingen det, men har man en hund som Miso så måste man vara försiktig och värdesätta varje liten framgång. Inte som med Wilma som man kan bli vansinnig på och hon ställer upp och gör om och om  i alla fall. Och nu njuter jag verkligen av att träna med Miso, hon gör inte alltid som jag har tänkt och jag gör galet, men vi gör i alla fall saker tillsammans och vi båda tycker det är kul.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Av karin - 28 maj 2013 21:53

Ja nu var det läääänge sedan. Jag är verkligen både dålig på att läsa bloggar och skriva själv. Var ska jag börja?   Wilma och jag startade i vår första officiella agilitytävling i april. Det gick jättebra! Jag var så himla nöjd med vår prestatio...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se