karinochwilma

Direktlänk till inlägg 20 september 2013

Tävling

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.


Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid banan, med order om att bara sitta still och inte göra något alls. (Första lydnadstävlingen med Wilmenlund så skulle han filma och var precis överallt, med påföljd att Wilma hade fullt upp med att kolla var han var när vi körde).


Wilma var så duktig! Jag kör fortfarande på säkra kort, med mål att ta oss igenom utan att diska oss och med mål att jag ska visa bästa möjliga väg. Wilma som tycker det här med agility är SUPERKUL har ibland under träning lite svårt att vänta på sin tur då kompisar kör. I söndags var hon väldigt fokuserad. Hon är mycket lyhörd och följsam. Det vi behöver träna mer på är framåtsläpp och teknik på gungan och slalomen. Vi klarade både agiltyloppet och hopploppet utan att diska oss (över hälften av startande diskar sig).


Jag är supernöjd med vår andra skarpa tävling, och så glad över att Wilma tycker det är SÅ HIMLA ROLIGT! Min älskade lilla tokstolla. På söndag är det dags igen, denna gång i Strängnäs.


Wilma har dessutom tillsammans med Anders, pojkvän till en agiltykompis, sprungit hundlöpet på Lidingö. De kom i mål på en 8:e plats, Wilma skällde hela målsträckan in, såklart måste alla veta att man kommer i mål. Anders är inställd på att de ska tävla även nästa år och förbättra tiden. Hoppas den lilla stollarens kropp fortfarande håller, då är hon 8,5 år nästa år. Men än har hon inte visat tecken på att tackla av, snarare tvärtom.


Wilma har haft många järn i elden på sistone. Hon har varit med på en Hund för alla, där barn med olika funktionshinder får chans att umgås med hundar. Wilma har bondat med lille Erik. Igår på avslutningen kom Erik springande till Wilma, full av förväntan på att umgås. Wilma blev lika glad. Jättekul tycker hon att få leta godis i träd och leta efter Erik och hans mamma när de gömde sig i skogen. Miso fick sen följa med in när det var dags och fika. Hon lade sig på golvet med huvudet i Eriks knä för en mysstund.


Miso och jag ska tävla i WT i morgon i Norrtälje. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma. Vi har ju tränat både med dummy och vilt på sistone. Vilt är ju fantastiskt roligt, men dummys är också roligt. Orosmomentet är fortfarande avlämningar vid vatten där det både kan släppas och komma direkt in. Vi har inte heller befäst stopsignal och dirigeringar. Men förhoppningsvis är det inte så mycket sånt i Nkl. Men eftersom det är labbeklubben som arrangerar så kanske de har fokus på dirigeringar.


Nästa helg är det goldenklubbens WT. Det saknas tydligen funkisar på alla WT så de mer eller mindre hotade alla deltagande att ställa upp annars skulle de inte kunna ta emot så många anmälda. Trist men samtidigt så får man väl ställa upp om man vill att det ska arrangeras tävlingar.


Det känns i alla fall jättekul att jag efter flera år tävlingsuppehåll kan börja tävla igen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Av karin - 28 maj 2013 21:53

Ja nu var det läääänge sedan. Jag är verkligen både dålig på att läsa bloggar och skriva själv. Var ska jag börja?   Wilma och jag startade i vår första officiella agilitytävling i april. Det gick jättebra! Jag var så himla nöjd med vår prestatio...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se