karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 september 2013

Flip eller flop

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT

Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och plockade in den. Men domaren tyckte hon sprang för långt (ca 4 meter). Jag tyckte i alla fall att det var jättebra. Vid ruta 4 som var en dubbelruta fick vi sitta och vänta 2 timmar eftersom rutan tog längre tid + att det mitt i allt blev lunchpaus. Vi satt på ängen i solen man Miso låg i skuggan av mig så hon kändes inte varm.


När lunchpausen var över var det två personer före mig så jag reste mig för att börja värma upp. Då ropar de in mig eftersom de andra inte dykt upp ännu. Dum som jag var så startade jag. Vad jag egetligen skulle ha gjort var att få liv i min hund efter två timmars vila. Lätt att vara efterklok... Miso var inte överhuvudtaget med på noterna. Hon sprang ut till rätt område men kopplade inte på näsan utan började göra vida lovar. Jag var tvungen att kalla in henne och skicka henne på nästa markering, som jag också var tvungen att avbryta. Linjetaget blev sen inte bättre det. Då hade hon misslyckats så många gånger. Bedrövelse!


Jag var så fruktansvärt besviken, för hon hade verkligen arbetat bra fram tills dess. Fotgåenden var bra utan nosande och trassel. Hon stannade fint och satte sig vid min sida utan knas, jättefin stadga och jättefina markeringar, full fart ut och full fart in. Och så förstör jag allt. Då ville jag bara åka hem. Men när första besvikelsen lagt sig bad jag Helena kasta en markering. Den sprang Miso ut och tog klockrent. Då gick vi till sista rutan och fick 15 poäng. Shit happens, dyrköpt erfarenhet. Det jag tar med mig är Misos fina arbete och att vi faktiskt nu kan vara med och tävla.


INTERMEZZO

Eftersom jag har svårt att säga nej så hade jag tackat ja till en middag hos en kompis. Tävlingen drog ut på tiden och fick jag kasta mig iväg från Norrtälje innan prisutdelningen. Kom hem och vände i princip i dörren för att sen åka in till stan på middag vilken iofs var jättetrevlig. I säng vid 23.30 Sov oroligt, vaknade och låg och tänkte ut en plan för hur vi ska träna in dirigeringar och stoppsignal. Duschade vid 5-tiden, gick och lade mig igen, sov till 6.30 Kastade mig i bilen och for till Strängnäs för samling 8.00  på agilitytävling med Wilmenlund.


DAGENS AGILITY OCH HOPPTÄVLINGAR MED WILMENLUND

Första loppet var en hoppbanan. Av 44 startande var det 30 som diskade sig. Och det gjorde de redan på andra hindret som var däcket. De allra flest hoppade mellan däcket och ställningen där det är öppningar. Eftersom jag vet att Wilma ibland kan göra det då däcket sitter så högt upp i Largeklassen, så bestämde jag mig för att däcket skulle vi banne mig inte straffa ut oss på. Vid starten ställde jag mig vid däcket och pekade på hålet. Det var nog ett smart drag för Wilma flög genom hålet. Men lättnaden att vi har klarat av däcket gjorde att jag sen var helt ur fokus. Vi tog oss igenom banan, men hade det inte varit för min valhänta handling så hade vi nog kommit några snäpp bättre i placering och kanske t o m tagit en pinne. Nu kom vi på 13:e plats (de som fick pinnar var på 1-9 plats). Jag var galet adrenalinstinn efter det loppet. Ringde Sofia och bubblade, jag är imponerad om hon kunde höra något av allt jag sa.


Agilitybanan var väldigt enkel och därmed snabb. Mitt största orosmoment är gungan, för den tycker Wilma är lite läskig och kan lika gärna hoppa av innan den har nuddat marken. Nu i veckan har vi tränat gungan och jag har fått henne att gå försiktigt och lugnt och stanna till när den nuddat backen, innan hon hoppar av och fortsätter. Det betalade sig för hon gjorde gungan jättefint. Tyvärr så var min handling återigen bristfällig och jag visade Wilma otydliga vägar. Vi hamnade på 26:e plats av 56 startande (inte lika många diskningar i agiltybanan).


Jag är jättenöjd över dagen och fortfarande lite hög av den euforiska känslan efter adrenalinruset och Wilmas lycka. Hon har varit jätteduktig både på banan och i väntan på sin tur.


Peter som alltid hoppas att få knäcka en skumpa och fira framgångarna tyckte ändå att vi kunde fira. Sagt och gjort, nu sitter jag här med ett glas. Jag kommer att sova gott i natt.

 
ANNONS
 
Helena, Vilja & Lystra

Helena, Vilja & Lystra

22 september 2013 18:14

Härligt att det gick så bra idag på agilitytävlingen!! Så roligt för dig och Wilma att ni hittat ER grej! Försökte ringa dig från bilen igår som jag hade lovat men insåg att du nog hade fullt upp med dusch och middag och det låter som om jag hade rätt ;) Men du fick uppdatering senare via FB antar jag? Jag hade en lika orolig natt som du där jag funderade över gårdagens WT och planerade dagens spår och lydnad.....men pallrade mig upp kl 5.30 och stack iväg på dagens appell! Och när vi sen missade sista pinnen i spåret kände jag mig lika besviken som du gjorde igår, det kändes så orättvist för hon spårade så himla fint och plockade alla mittenpinnar och jag började slappna av och så missade vi slutet!! Kändes som att snubbla på mållinjen men jag tar med mig hennes fina spår och så ska vi träna på att alla pinnar SKA in :-) Kram kram

http://holmstorp.vimeddjur.se

karin

22 september 2013 18:45

Ja jättetråkigt när hon spårade så bra, att ni inte kunde hitta den där sketna pinnen. Jag förstår att du blev besviken. Och då har man ju halva tävlingen kvar igentligen. Men säkert skönt att få softa i sängen sen istället. Jag tycker att det är svårare att hinna pinnar på en äng med högt gräs än i skogen.

 
Annika, Indy o Arne

Annika, Indy o Arne

22 september 2013 19:55

Jag tycker det låter som en bra helg! Nu får bara matte i huset föra sin bättre så kommer allt gå som en dans. :) Glad för din skull! Du har ju kämpat så med båda hundarna. Kram
Ps. Glömmer hela tiden att hämta flyttkartongerna... :/

http://annikawesterlund.com

karin

22 september 2013 21:26

Ja det är matten som ställer till problemen. Men rätt vad det är kanske hon har lärt sig något också ;-) Kartongerna ligger i lekstugan. Hämta dem när du vill.

 
Ingen bild

Maria&Texas

23 september 2013 11:25

Härlig läsning om tävlingarna! Många detaljer där som gick toppenbra, grattis! Blir nostalgisk och vill också tävla agility igen, det är ju så kul och bra variation till dom andra grenarna. Texas älskar det också och fixar alla hinder ganska bra men han "sitter fast" vid min vänstersida och måste lära sig att släppa på rakt fram och kunna högerhandlas. Men en sak i taget, nu lägger vi krutet på lydnadsklass 2 och appellspåret. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Av karin - 28 maj 2013 21:53

Ja nu var det läääänge sedan. Jag är verkligen både dålig på att läsa bloggar och skriva själv. Var ska jag börja?   Wilma och jag startade i vår första officiella agilitytävling i april. Det gick jättebra! Jag var så himla nöjd med vår prestatio...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se